Serinyà

Confirmen que el fòssil humà més antic de Catalunya és un crani de 22.000 anys

Fa 22.000 anys ja hi havia Homo sapiens a Catalunya. Així ho demostra la datació d'un crani descobert el 1972 a les coves de Serinyà, al Pla de l'Estany. És la resta humana més antiga de Catalunya. L'anàlisi del crani s'ha fet a Holanda amb radiocarboni.

RedaccióActualitzat
Un crani localitzat l'any 1972 a les coves de Serinyà, al Pla de l'Estany, ha estat confirmat ara com la resta humana més antiga de Catalunya. Un nou mètode d'anàlisi que s'ha aplicat a Holanda li atribueix una antiguitat de 22.000 anys.

El crani correspon possiblement a una dona d'uns 40 anys que es va trobar al jaciment prehistòric de Serinyà, però que es va situar a l'Edat dels Metalls, fa uns 7.000 anys, i no al Paleolític, 15.000 anys abans.

Durant els últims 38 anys ha estat al magatzem del Museu Arqueològic de Banyoles i no s'havia exposat al públic. Això podria canviar a partir d'ara. La datació radiocarbònica feta a Holanda estableix que es tracta de la resta humana més antiga de Catalunya, un crani d'Homo sapiens. També és una de les tres més antigues de la Península Ibèrica.
Anar al contingut