Un grup d'investigadors crea lents de contacte amb zoom

Les lents de contacte estan dividides en dues zones, la central, que permet la visió normal i les vores, on a través d'un sistema complex de miralls la imatge s'amplia 2,8 vegades. A més, només té 1,17 mm de gruixut, cosa que en permet l'ús diari.

RedaccióActualitzat
Un grup d'investigadors ha creat el primer concepte de lents de contacte telescòpiques, amb un zoom de 2,8x, un disseny que permet portar-les cada dia i a més, el portador té la possibilitat de combinar indistintament la visió tradicional i l'augmentada.

Aquestes lents de contacte tenen dues regions diferenciades, una zona central que permet el pas de llum de manera natural que proporciona la visió clara sense ampliar, mentre que la vora actua com a telescopi, disposa d'un sistema complex de miralls d'alumni patentats que fa que la llum reboti fins a quatre vegades abans d'arribar a la vora de la retina de l'ull, oferint una ampliació d'imatge de 2,8 vegades, l'equivalent a un objectiu de 100 mm d'una càmera reflex digital (DSLR), sense perdre gens de qualitat. 

El disseny molt fi que s'ha aconseguit és el principal avanç d'aquesta investigació, els només 1,17 mm de gruixut permeten portar les lents de contacte còmodament. Altres experiments similars aconseguien 4,4 mm de gruixut, cosa que feia impossible un ús quotidià d'aquestes, ja que s'haurien d'implantar a l'ull amb cirurgia.

Aquest invent ha estat realitzat pel professor d'enginyeria elèctrica de la Universitat de Califòrnia (UCSD), Joseph Ford i Eric Tremblay, de l'Escola Politècnica Federal de Lausana, Suïssa (EPFL).

El blog Xataka recull que amb aquestes lents seria possible canviar la manera de veure gràcies a un filtre polaritzador, amb el qual es pot escollir entre veure la imatge normal o augmentada, com succeeix amb les ulleres 3D actives.
Anar al contingut