El Caire

El guia suprem dels Germans Musulmans promet ocupar les places fins a l'alliberament de Mursi en una aparició sorpresa

Mohamed Badie promet mobilitzar milions de persones a favor de l'alliberament del deposat president en una inesperada aparició en públic que en desmenteix la detenció. El líder islamista s'ha dirigit a la multitud poc després que l'exèrcit disparés, segons ell amb bales de fogueig, contra un nombrós grup de persones que intentava irrompre en el quarter general de la Guàrdia Republicana. Tres persones han mort.

RedaccióActualitzat
El líder suprem dels Germans Musulmans, Mohamed Badie, s'ha dirigit als seus seguidors aquest divendres a la tarda en una inesperada aparició després que s'hagués informat que havia estat detingut. Badie ha clamat per l'alliberament de Mursi prop del lloc on poc abans l'exèrcit ha obert foc contra els manifestants islamistes.

En un exaltat discurs des de l'exterior de la mesquita de Raba al-Adawiya, al barri cariota de Ciutat Nasser, Badie ha fet una crida a la revolució i ha advertit de la mobilització de milions de persones. Ha dit que romandran a les places d'arreu del país fins que Mursi, de qui recorda que va ser escollit president per les urnes, torni al poder. 

"D'aquí no marxarà ningú. No fugim. Sóm revolucionaris", ha dit un Badie a qui tothom feia empresonat. Les forces de seguretat havien anunciat la seva detenció aquest dijous acusat d'instigar l'assassinat de manifestants pacífics contraris a Mursi.

El líder islamista ha demanat directament a l'Exèrcit que restitueixi Mohamed Mursi i l'ha instat a deixar de disparar contra els manifestants, després de confirmar-se que almenys tres homes han mort per trets procedents del cordó militar que protegeix la caserna on suposadament l'expresident està detingut.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut