Xavier García Albiol (PP) en una imatge d'arxiu.
Xavier García Albiol (PP) en una imatge d'arxiu.
Badalona

Albiol anirà a judici el 20 de novembre pel presumpte delicte d'incitació a l'odi contra els immigrants romanesos

L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, el jutjaran el 20 de novembre per un delicte de provocació a l'odi i a la discriminació per haver distribuït uns fulls electorals en què es podia llegir "No volem romanesos" i es vinculava aquest col·lectiu d'estrangers amb la delinqüència.

Catalunya InformacióActualitzat
L'alcalde de Badalona, Xavier García Albiol, el jutjaran el 20 de novembre. Aquesta és la data que ha fixat el jutjat penal de Barcelona i que fonts judicials han avançat a Catalunya Informació.

Les acusacions fan responsable García Albiol d'un delicte de provocació a l'odi i a la discriminació per haver distribuït uns fulls electorals en què es podia llegir "No volem romanesos" i es vinculava aquest col·lectiu d'estrangers amb la delinqüència. Un repartiment de propaganda que García Albiol va fer acompanyat de la líder popular catalana, Alícia Sánchez-Camacho, l'abril del 2010.

A García Albiol també se'l fa responsable de reiterar les acusacions contra els romanesos en diversos mitjans de comunicació. Les seves paraules van provocar gran polèmica i repercussió amb l'amplificació d'un missatge hostil contra el col·lectiu gitano d'origen romanès.
 
L'alcalde de Badalona afronta una petició de pena d'un any de presó i 8.000 euros de multa.
Anar al contingut