Detractors de Mursi llencen pedres contra seguidors del deposat president. (Foto: Reuters)
El fantasma de la guerra civil plana sobre un Egipte immers en una crisi política. (Foto: Reuters)
El Caire

Els Germans Musulmans rebutgen l'oferta de Mansur d'obrir un diàleg nacional en una Egipte dividida

El president interí egipci llança una oferta de diàleg nacional després que els enfrontaments entre partidaris i detractors de Mohamed Mursi hagin deixat una trentena de morts i un miler de ferits arreu del país. Els Germans Musulmans, però, ja l'han rebutjat.

RedaccióActualitzat
Egipte es prepara per una nova nit de tensió entre partidaris i detractors del deposat president Mohamed Mursi sota l'atenta mirada dels blindats de l'exèrcit, que amb la seva presència amenaçadora intenten evitar aldarulls com els que la passada nit van deixar una trentena de morts i un miler de ferits arreu del país.

La capital s'ha despertat desfeta, però en calma. El govern interí ha enviat centenars de treballadors a netejar els efectes de la batalla als ponts que travessen el Nil i als voltants de la plaça Tahrir mentre el nou president analitzava la situació amb els responsables d'Interior i Defensa i altres dirigents polítics.

Adli Mansur, l'home designat per les Forces Armades per pilotar la transició egípcia, ha fet una crida aquest dissabte a totes les forces polítiques a asseure's plegats i encetar un diàleg nacional. Oferta que els Germans Musulmans ja han rebutjat al·legant que no reconeixen aquest govern.

El fantasma de la guerra civil plana sobre el país i, segons el periodista Ahmad Suleiman, són molts els ciutadans anònims que volen una reconciliació nacional que integri tothom.
Anar al contingut