Shandong

Una marea d'algues verdes tenyeix les platges xineses de la península de Shandong

Una extenció d'algues verdes, la més gran mai vista a la Xina, ha tenyit les costes xineses. Les algues verdes han sortit a causa dels alts nivells de pol·lució provinent de l'agricultura i la indústria i poden ser una amenaça per a la vida marina si no es controlen.

RedaccióActualitzat
Una gran quantitat d'algues verdes s'ha estès per la costa del mar Groc, a la província de Jiangsu a l'est de la Xina a la península de Shandong.

El govern local ha mobilitzat personal i vehicles de màquinaria pesant per netejar la zona. Es calcula que 7.335 tones d'algues ja han estat retirades de les platges, segons l'agència de notícies del govern, Xinhua.

En els últims sis estius, el fenomen s'ha convertit en un esdeveniment anual a la regió. Enguany, ha arribat als 28.900 quilòmetres quadrats, el doble que l'extensió més gran, registrada al 2008.

Un perill per a la vida marina

La majoria dels científics atribueixen el fenomen a les condicions climàtiques favorables, però també a la contaminació industrial ide l'agricultura. Les algues verdes, anomenades Enteromorpha prolifera, poden ser una amenaça per a la vida marina si no es controlen.

L'alga no és tòxica per als éssers humans. De fet, alguns turistes es prenen el fenomen com un esdeveniment i neden al mar cobert per les algues.

L'alga verda una vegada recollida pot ser assecada, triturada i utilitzada com a fertilitzant i farratge.
Anar al contingut