Més de 10.000 insectes depredadors controlaran les plagues de pugó a Palafrugell.
Més de 10.000 insectes depredadors controlaran les plagues de pugó a Palafrugell. (Foto: ACN)
Palafrugell

Palafrugell deixa anar 10.000 insectes depredadors per evitar plagues als jardins i als arbres

A Palafrugell s'ha posat en marxa un sistema peculiar per intentar controlar les plagues de pugons als jardins i als arbres del municipi. El consistori ha decidit alliberar més de 10.000 insectes depredadors a una desena de carrers i places i d'aquesta població del Baix Empordà perquè matin els pugons.

RedaccióActualitzat
L'Ajuntament de Palafrugell, al Baix Empordà, ha alliberat més de 10.000 insectes depredadors per controlar les plagues de jardins i arbres, en lloc d'utilitzar productes químics. Una mesura que han fet efectiva en una desena de carrers i places.

Tot i que el procés és més lent, aquesta alternativa no és perjudicial per a les persones i permet eliminar el pugó i altres insectes que s'alimenten de les plantes. Des de l'Ajuntament han destacat que, d'una banda, no es fa servir cap producte químic, i de l'altra, que els depredadors alliberats s'estableixen en un hàbitat propi i es poden escampar de forma natural.

En total, s'alliberaran fins a quatre espècies diferents d'aquesta "fauna útil", com explica l'Ajuntament. Tres d'elles (Anthocoris, Chrysopa i Nephus) es mengen directament els pugons o la resta de fitòfags (és a dir, aquells insectes que s'alimenten de plantes). La darrera, l'Aphidius, és un paràsit que pon els seus ous dins del pugó i, a mesura que la larva creix, el va matant.

Anar al contingut