Villa jugarà a l'Atlètic de Madrid. (Foto: EFE)
Barça

El Barça traspassa David Villa a l'Atlètic de Madrid

El Barça i l'Atlètic de Madrid han arribat a un principi d'acord per al traspàs de David Villa al club madrileny. L'operació està xifrada en un màxim de 5,1 milions d'euros, repartits en 2,1 milions aquesta temporada, 2 milions més si el jugador pertany a l'Atlètic de Madrid la temporada 2014/15 i un altre milió si allarga el seu contracte fins a la temporada 2015/16. A més, el Barça es reserva un 50% dels drets sobre un futur traspàs del jugador, i s'estalvia onze milions d'euros de l'any de contracte que li quedava.

Actualitzat
El Barça i l'Atlètic de Madrid han arribat a un principi d'acord per al traspàs de David Villa al club madrileny. L'operació està xifrada en un màxim de 5,1 milions d'euros, repartits en 2,1 milions aquesta temporada, 2 milions més si el jugador pertany a l'Atlètic de Madrid la temporada 2014/15 i un altre milió si allarga el seu contracte fins a la temporada 2015/16. A més, el Barça es reserva un 50% dels drets sobre un futur traspàs del jugador i s'estalvia onze milions d'euros de l'any de contracte que li quedava.

Villa, que va arribar a Barcelona l'estiu del 2010, ha disputat 119 partits oficials i ha aconseguit 48 gols: 33 a la lliga espanyola, 8 a la Lliga de Campions, 6 a la Copa del Rei i 1 a la Supercopa d'Espanya. Un dels primers partits de Villa amb el seu nou club pot ser a la Supercopa d'Espanya, competició que l'enfrontarà amb el Barça.

Balanç com a blaugrana

La història de Villa amb el Barça ha durat tres temporades. L'asturià va viure una presentació multitudinària al Camp Nou després que el club blaugrana pagués 40 milions al València. Han estat tres anys de llums i ombres. En la seva primera temporada, Guardiola el va convertir en indiscutible i, juntament amb Pedro i Messi, va formar una davantera demolidora, que va culminar amb el gol a Wembley que sentenciava la final de la Champions. Va ser el moment més àlgid de l'asturià, que, a poc a poc, va anar perdent protagonisme.

La fractura de tíbia al Mundial de clubs li va suposar gairebé el final. Va trigar vuit mesos a tornar a jugar. Va reaparèixer amb gol, però va ser un miratge perquè la seva imatge més habitual ha estat assegut a la banqueta. Villa ja no era imprescindible. El seu rendiment i una suposada mala relació amb Messi li obrien la porta de sortida, malgrat que sempre ha estat un jugador estimat per l'afició. Ara, al Calderón mirarà de recuperar el rumb.
Anar al contingut