Madrid

El jutge rep els "papers originals" de Bárcenas i obligarà l'extresorer a ratificar-se

El director del diari "El Mundo" lliura a l'Audiència Nacional un document que descriu com a "original dels papers de Bárcenas" i que el "El País" ja va fer públic després de tenir accés a les fotocòpies. La diferència és que, en tractant-se del document primigeni, el jutge obligarà l'extresorer del PP a ratificar-se.

RedaccióActualitzat
Els "papers originals" de Bárcenas han sortit a la llum. Sembla que Luis Bárcenas ha decidit estirar de la manta, després del seu empresonament provisional. En la portada d'"El Mundo" d'aquest 9 de juliol, el rotatiu madrileny assegura que ha lliurat al jutge de l'Audiència Nacional que du el cas "l'original dels papers de Bárcenas".

Segons el diari, la justícia disposa ara d'una documentació de Luis Bárcenas en què hi hauria reflectit, entre d'altres anotacions, un pagament de sobresou a Mariano Rajoy per valor de 2.100.000 pessetes quan era ministre. És una anotació de l'any 1999 que ja va treure el diari "El País" quan va destapar l'afer. De fet, les anotacions corresponen als anys 97, 98 i 90, quan Rajoy era ministre d'Administracions Públiques i d'Educació.

La diferència seria que, ara, el document és l'original - un full, escrit a mà per davant i per darrere, arrencat de la llibreta amb la comptabilitat "B" de la formació- i, per tant, el jutge obligarà l'extresorer del PP a ratificar-se.

En total, el president del govern espanyol hauria rebut 15 milions de pessetes en pagaments semestrals que rebia amb diner en metàl·lic. Segons les revelacions del diari de Pedro J.Ramírez, els diners li eren entregats al seu ministeri en caixes de puros.

Tot això s'ha publicat just l'endemà que els advocats que fins ara defensaven l'extresorer del PP van decidir deixar-lo després que Bárcenas va admetre l'existència de sobresous en negre.

El cert és que les filtracions al voltant del cas -o casos- en què està imputat l'extresorer del Partit Popular continuen ocupant l'actualitat informativa, sobretot a partir de l'entrevista que va concedir a la presó al diari "El Mundo", en què va reconèixer l'existència de la doble comptabilitat del PP.

En un comunicat emès aquest dimarts al matí, el PP ho ha tornat a negar tot.

Això just l'endemà que la secretària general del partit, María Dolores de Cospedal, va tornar a negar cap irregularitat en els comptes del PP i va respondre les amenaces de Bárcenas, que va dir que disposa de prou documentació per fer caure el govern de Rajoy afirmant: "Les mentides no es documenten". Unes declaracions que han quedat sobrepassades per les noves revelacions.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut