Barcelona

L'acord per a l'estació de la Sagrera en rebaixa el cost de 800 milions d'euros a 650

El pacte entre Foment i l'Ajuntament de Barcelona desencalla la construcció de l'estació. La ministra Ana Pastor subratlla que les obres s'han abaratit deixant de banda els luxes del projecte inicial, i Trias explica que el projecte es finançarà amb els ingressos derivats de la concessió de l'activitat comercial dels vestíbuls de l'estació.

RedaccióActualitzat
Les obres de l'estació de la Sagrera de Barcelona costaran 650 milions en lloc de 800 i es pagaran amb la gestió privada de l'àrea comercial dels vestíbuls. Ho ha anunciat l'alcalde de Barcelona, Xavier Trias, durant la signatura del conveni amb la ministra de Foment, Ana Pastor.

La fórmula desencalla la construcció de l'estació, que estava en risc ja que en aquest últim any no s'hi han certificat obres, segons ha assegurat l'alcalde Xavier Trias.

Per això, Trias ha defensat que el nou model de col·laboració público-privada garanteix el futur de l'estació. "Permetrà que inversors privats gestionin l'activitat comercial dels vestíbuls de l'estació de la Sagrera o, dit d'una altra manera, la concessió de l'activitat comercial associada a aquesta estació aportarà els recursos necessaris per al seu finançament".

La ministra Ana Pastor ha subratllat que l'acord entre Foment i l'Ajuntament de Barcelona abarateix de 800 a 650 milions d'euros el cost d'aquesta infraestructura i ha dit que s'han abaratit les obres deixant de banda els luxes del projecte inicial.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut