Madrid

El rei, als joves becats a l'estranger: "No sabeu l'enveja que em feu"

D'aquesta manera s'ha adreçat el monarca als 120 universitaris becats per La Caixa per estudiar a l'estranger. Joan carles I també els ha recordat que poden "tornar algun dia a Espanya" i que, quan acabin de formar-se, se'ls esperarà "amb els braços oberts".

RedaccióActualitzat
"No sabeu l'enveja que em feu". D'aquesta manera s'ha adreçat el rei als universitaris becats per La Caixa per estudiar a l'estranger. El monarca també els ha recordat que poden "tornar algun dia a Espanya", que és un país "bo i fort" i que "paga la pena lluitar per ell".

Durant l'acte de lliurament de les 120 beques de la candidatura del 2012 a Madrid, Joan Carles I també els ha dit que, quan acabin els cursos de postgrau a fora, se'ls esperarà "amb els braços oberts".

El director general de La Caixa, Isidre Fainé, ha destacat que, des del 2007, s'ha triplicat el nombre de sol·licituds de beques. Fainé ha assegurat que a l'entitat financera no la preocupa "que els joves marxin del país" sinó "que no es puguin acabar de formar".

Les beques cobreixen l'import de la matrícula, les despeses de desplaçament i un curs d'orientació. Dels 120 becats, 63 aniran a universitats europees, 50 als EUA i el Canadà i 7 a l'Àsia. Les enginyeries són les disciplines més becades, seguides de Medicina, ADE, Economia i Biologia.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut