Barcelona

Ester Quintana: "No sóc la primera persona que perd un ull per les bales de goma, però vull ser l'última"

Esther Quintana, que va perdre un ull el 14-N, denuncia al Parlament que Interior no reconeix les víctimes per aquests projectils. A la seva compareixença a la comissió que estudia l'ús d'aquests projectils, Quintana ha demanat que es prohibeixin.

RedaccióActualitzat
Ester Quintana, la dona que va perdre un ull presumptament per l'impacte d'una pilota de goma durant la vaga del 14-N, ha demanat que les prohibeixin durant la seva compareixença al Parlament, dins la comissió que estudia l'ús d'aquests projectils. "No sóc la primera persona que perd un ull per les bales de goma, però vull ser l'última", ha dit en representació de l'Associació Ojo con tu Ojo.

"Quan em va esclatar l'ull al passeig de Gràcia amb Gran Via no hi havia cap aldarull. No hi havia cap desordre públic. Els agents armats van arribar a la zona i van actuar sense cap motiu i de forma totalment desmesurada", ha reiterat, "per si a algú encara li queda algun dubte".

En el seu parlament ha tornat a criticar l'actuació desmesurada dels Mossos, i l'actitud d'Interior, que no es va preocupar per la seva situació en cap moment. 

També ha lamentat que en aquesta comissió d'estudi no es tracti a fons la utilització d'uns projectils letals.

L'associació Stop Bales de Goma també ha tornat a reclamar la prohibició d'aquests projectils perquè el seu ús és desproporcionat i el seu impacte, incontrolable, tot i seguir els protocols d'utilització fixats pels Mossos. Nicola Tano, en representació del col·lectiu, ha defensat: "Quin és el límit de l'actuació policial? Una persona val més que un contenidor. Vostès comparteixen aquesta afirmació? Si la resposta és positiva, també compartiran que les actuacions policials haurien de tenir sempre en compte no causar un dany superior a aquell que s'està intentant evitar. Amb les bales de goma es crea un pànic generalitzat, i sorgeixen ferits de gravetat o morts que després hem de lamentar".

Tan Quintana com Tano, a més, han criticat que ara Interior incorpori els canons d'aigua a pressió per dispersar manifestants.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut