Part del tren ha impactat contra l'andana i un altre comboi.
Part del tren ha impactat contra l'andana i un altre comboi.
París

Sis morts i nombrosos ferits en descarrilar un tren al centre de França

El tren ha entrat a l'estació de Brétigny-sur-Orge a gran velocitat, perquè no s'hi havia d'aturar, i els vagons s'han desenganxat. La part posterior del comboi ha descarrilat i ha xocat contra l'andana i un altre tren.

RedaccióActualitzat
Un tren "Intercités" d'alta velocitat que feia el trajecte entre París i Llemotges ha descarrilat a les 17.23 d'aquest divendres a Brétigny-sur-Orge, a uns trenta quilòmetres al sud de la capital francesa. L'accident ha provocat almenys sis víctimes mortals i desenes de ferits, nou dels quals de gravetat, segons ha explicat el ministre de l'Interior, Manuel Valls.
 
Les causes de l'accident s'investigaran a fons perquè són tècnicament estranyes. El tren ha entrat a l'estació de Brétigny-sur-Orge a gran velocitat, perquè no s'hi havia d'aturar. En un moment determinat els vagons s'han desenganxat i la part davantera del comboi ha continuat circulant mentre que la posterior ha descarrilat.
 
En sortir del seu eix, els vagons del darrera han impactat contra l'andana de l'estació i també contra un altre tren que estava aturat i estava buit. Els testimonis no han sentit cap explosió, per la qual cosa es descarta en principi la possibilitat d'un atemptat. Tot plegat fa que els experts rumiïn ara com pot ser que el tren s'hagi dividit en dues parts.

Els equips de rescat han arribat ràpidament al lloc dels fets i han constatat que els vagons haurien aixafat alguns dels 350 passatgers que anaven al comboi. D'altres víctimes han patit descàrregues elèctriques. Per evitar més electrocucions, s'ha tallat el subministrament elèctric a Brétigny-sur-Orge, la qual cosa dificulta encara més les feines dels equips d'emergència, que treballen contrarellotge per mirar d'excarcerar possibles víctimes de l'accident. I és que segons ha confirmat el ministre Valls, encara hi ha molts passatgers atrapats dins dels vagons. 

La circulació ferroviària ha estat interrompuda i no s'espera que la normalitat es pugui restablir abans d'aquest dissabte com a conseqüència d'aquest accident que es considera la catàstrofe ferroviària més important en els últims 25 anys a França. El caos que d'això se'n deriva és important perquè la freqüència de trens és constant en aquesta estació. Això, a més, passa un divendres concorregut al conjunt del país ja que és el dia que la majoria de francesos comencen les vacances d'estiu. 
GALERIES RELACIONADES
Anar al contingut