Restes d'un dels vagons desacarrilats a Brétigny-sur-Orge.
Restes d'un dels vagons desacarrilats a Brétigny-sur-Orge.
París

Les autoritats de París no descarten un sabotatge en l'accident de tren en què han mort sis persones

El despreniment d'una peça del canvi d'agulles es perfila com la causa més probable de l'accident. Les autoritats locals, però, no descarten que es tracti d'un sabotatge ja que troben que és un cas molt estrany.

Actualitzat
El despreniment d'una peça del canvi d'agulles es perfila com la causa més probable de l'accident de tren a França. Les autoritats locals, però, no descarten que es tracti d'un sabotatge ja que troben que és un cas molt estrany.
 
Segons la companyia ferroviària, una làmina d'acer de deu quilos del canvi d'agulles estava desenganxada del rail i per això hi va haver el descarrilament. L'accident va provocar la mort de sis persones i hi ha nou ferits greus, dos dels quals en estat crític.
 
Ara s'investiga com es va poder desenganxar una peça metàl·lica del canvi d'agulles, que havia passat tots els controls. El president de la Regió de París, Jean Paul Huchon, no descarta un sabotatge. En una entrevista a l'emissora France Info, assegura que és molt estrany que es desprenguessin les quatres fixacions de la làmina.
 
El ministre de Transports, Frederic Cuvillier, també ha explicat que no es va detectar cap anomalia a la xarxa ferroviària.
 
Al lloc de l'accident les grues continuen treballant per aixecar els vagons descarrilats i comprovar si hi ha més víctimes entre la ferralla. Al migdia s'ha fet un minut de silenci per recordar les víctimes de l'accident, el pitjor registrat a França en els últims 25 anys.
Anar al contingut