Madrid

Bárcenas i Rajoy haurien estat en contacte fins al març, segons publica "El Mundo"

La nova documentació que ha filtrat a la premsa Luis Bárcenas compromet, directament, el president del govern espanyol. Són SMS que publica "El Mundo", que demostrarien que Rajoy estava al cas de la comptabilitat B del partit i que hauria demanat a l'extresorer que no en digués res. A canvi, li prometia ajuda en tot el procés judicial.

RedaccióActualitzat
Noves revelacions sobre el "cas Bárcenas" indiquen que el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, i l'extresorer del PP Luis Bárcenas haurien mantingut contacte telefònic, per SMS, i s'haurien reunit com a mínim durant els dos últims anys. Això, segons uns suposats missatges de text de telèfon mòbil que publica el diari "El Mundo", on Rajoy reclama a Bárcenas que negui l'existència d'una comptabilitat B de sobresous del partit i on diu que estan fet tot el que poden per ajudar-lo.

El diari publica suposades captures de pantalla facilitades per l'extresorer del Partit Popular. Aquestes converses implicarien directament el president espanyol. Els primers missatges són del maig del 2011 i Rajoy promet suport incondicional al matrimoni Bárcenas, i al setembre els felicita per l'arxivament temporal de la causa contra l'extresorer en el "cas Gürtel".

Més endavant, però, els missatges constaten el nerviosisme de Bárcenas arran de les filtracions publicades a la premsa sobre la suposada doble comptabilitat del partit i l'existència de comptes a Suïssa. En tot moment, i sempre segons publica "El Mundo", Rajoy li demana calma, i que negui la comptabilitat B i els sobresous, però l'alarma de Bárcenas augmenta a mesura que es filtren noves dades. A més, els missatges també constaten l'obsessió de Bárcenas contra la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, que el va expulsar del partit.

El diari assegura que Bárcenas ha filtrat aquests missatges després que dijous el portaveu del PP al Congrés, Alfonso Alonso, va titllar Bárcenas de delinqüent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut