Operació de cataractes a la Clínica Sagrada Família.
Operació de cataractes a la Clínica Sagrada Família.
Barcelona

La Clínica Sagrada Família opera de cataractes a preu de cost persones sense recursos

El servei d'Oftalmologia de la Clínica Sagrada Família llança una campanya social contra la crisi amb "Cataractes solidàries", un projecte per operar de cataractes pacients amb pocs recursos que estiguin en llista d'espera.

RedaccióActualitzat
"Cataractes Solidàries" és un projecte solidari per operar de cataractes pacients amb pocs recursos. La iniciativa neix al servei d'Oftalmologia de la Clínica Sagrada Família, conjuntament amb la Congregació de Religioses Filles de Sant Josep, fundadores de la clínica.

La iniciativa altruista busca minimitzar l'impacte de la crisi econòmica en les persones amb menys recursos i que pitjor ho estan passant. Amb aquesta intenció una trentena de cirurgians, anestesistes i infermeres han decidit renunciar a les seves vacances d'agost per operar gratuïtament de cataractes les persones necessitades.

D'aquesta campanya, se'n podran beneficiar els pacients que tinguin un diagnòstic de cataractes i estiguin apuntats a la llista d'espera de la Seguretat Social i els ingressos dels quals no els permetin acudir a un centre privat. Les operacions, fins a un màxim de 350, es duran a terme de l'1 al 31 d'agost als quiròfans de la clínica Sagrada Família. De moment ja s'hi han apuntat unes quaranta persones, i encara hi ha temps per demanar-ho fins al 31 de juliol. Per inscriure's en aquesta campanya cal trucar al 902.555.656.

Als afectats, els col·locaran unes lents monofocals que permeten una correcció de la visió de lluny. La intervenció, de moment, no té un cost zero, ja que les despeses dels materials hauran d'anar a càrrec dels pacients. Es confia que la iniciativa desperti també la solidaritat d'empreses i fundacions que vulguin fer aportacions per finançar la campanya.

Les cataractes, patologia oftalmològica més freqüent

Les cataractes afecten un 90% de persones de més de 60 anys i són la principal causa de ceguesa al món. Aquesta malaltia fa que el cristal·lí, la lent natural que enfoca els rajos de llum al centre de la retina, es torni opac, la qual cosa impedeix l'adequat pas dels rajos de llum a l'interior de l'ull i dificulta l'enfocament correcte sobre la retina, cosa que fa que la visió sigui borrosa. En l'operació es destrueix el cristal·lí i se substitueix per una lent.

El Servei d'Oftalmologia de la Clínica Sagrada Família ha operat més de 20.000 pacients afectats per aquesta patologia, amb un percentatge d'èxit del 98%, que han recuperat el 100% de visió i no necessiten ulleres per veure-hi de lluny.
Anar al contingut