Roma

El vicepresident del Senat italià desperta indignació en comparar una ministra negra amb un orangutan

"Em consolo quan navego per internet i veig fotografies del govern. És conegut que estimo els animals, els óssos i els llops, però quan veig les imatges de Kyenge no puc deixar de pensar, tot i que no dic que ho sigui, en les faccions de l'orangutan", ha afirmat Roberto Calderoni. Enrico Letta, el primer ministre italià, ha emès un comunicat de censura per les paraules de Calderoli, que ha considerat inacceptables.

RedaccióActualitzat
Unes declaracions racistes del vicepresident del Senat italià ha aixecat una gran indignació. Roberto Calderoli, que pertany a la Lliga Nord, ha comparat la ministra d'Integració, Cecile Kienge, amb un orangutan, perquè és negra. El senador, que va ser ministre en un dels governs de Silvio Berlusconi, és conegut per les seves opinions xenòfobes i contràries a la immigració.

"Em consolo quan navego per internet i veig fotografies del govern. És conegut que estimo els animals, els óssos i els llops, però quan veig les imatges de Kyenge no puc deixar de pensar, tot i que no dic que ho sigui, en les faccions de l'orangutan", ha afirmat Calderoli.

Cecile Kyenge, nascuda a la República Democràtica del Congo, ha tret ferro al cas i ha apuntat que els enfrontaments polítics s'haurien de tenir en el terreny de les idees i no dels insults. El cert és, però, que Kyenge ha estat objecte de constants comentaris racistes des que l'abril passat es va incorporar al gabinet d'Enrico Letta.

Justament, Letta, el primer ministre italià, ha emès un comunicat de censura per les paraules de Calderoli, que ha considerat inacceptables.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut