Alejo Vidal-Quadras, eurodiputat del PP i vicepresident del Parlament Europeu.
Vidal-Quadras demana a María Dolores de Cospedal que el PP es plantegi el relleu en la cúpula. (Foto: Reuters)
Madrid

Vidal-Quadras demana que el PP debati un relleu de lideratge davant el "cas Bárcenas"

L'eurodiputat Alejo Vidal-Quadras i altres membres del Partit Popular demanen a la secretària general de la formació, María Dolores de Cospedal, la convocatòria d'una junta directiva nacional extraordinària per debatre un relleu de lideratge davant les últimes informacions relacionades amb el "cas Bárcenas".

RedaccióActualitzat
Alguns membres del Partit Popular, entre els quals figura el vicepresident del Parlament Europeu, Alejo Vidal-Quadras, reclamen que el partit es plantegi el relleu del lideratge davant el "cas Bárcenas". En un correu enviat a la secretària general del PP, María Dolores de Cospedal, Vidal-Quadras i altres membres del partit, com l'exparlamentari basc Santiago Abascal i el filòsof Luis González Quirós, demanen la convocatòria d'una junta directiva nacional extraordinària, el màxim òrgan entre congressos, perquè "la situació actual és insostenible i la prolongació d'aquesta agonia és letal" per als interessos "de la nació". El correu afegeix que "no es pot permetre una convocatòria avançada d'eleccions, que conduiria a un Parlament fragmentat i inestable".

Vidal-Quadras i un grup de militants del PP afirmen: "El partit ha de reflexionar al més aviat possible sobre l'eventualitat d'elegir un equip de direcció renovat que li doni l'impuls que ara no té." El correu considera que cal fer una junta directiva extraordinària per debatre "quin és el millor camí que s'ha de prendre en aquests moments difícils, i que exclou la inacció i la passivitat."

El Partit Popular ha d'esgotar la legislatura amb la seva majoria absoluta, segons aquest grup de militants: "En situacions anàlogues, altres formacions polítiques europees han trobat la solució mantenint la majoria absoluta parlamentària legítimament guanyada a les urnes, però amb un relleu en el lideratge que alliberi el govern i el partit de llasts insuportables". El correu de Vidal-Quadras dirigit a María Dolores de Cospedal remarca que, "en les organitzacions polítiques, els màxims responsables han d'acceptar a títol individual el seu caràcter contingent enfront de la preservació del projecte col·lectiu". "Quan hi ha una evident col·lisió entre la continuïtat d'un lideratge qüestionat i les possibilitats d'èxit d'uns objectius essencials per sortir de la crisi, la decisió no sembla dubtosa", assegura Vidal-Quadras i els altres signants del comunicat.
Anar al contingut