Barcelona

CiU condiciona el suport a una moció de censura contra Rajoy a la possibilitat de fer la consulta

L'executiva de CiU que s'ha reunit aquest dilluns ha decidit condicionar el suport a una moció de censura contra Mariano Rajoy al fet que el programa alternatiu inclogui la consulta d'autodeterminació. El secretari general adjunt de la federació i alcalde de Barcelona, Xavier Trias, ha admès que altres forces polítiques s'han posat en contacte amb ells per valorar la possibilitat de plantejar la mesura, arran de les últimes informacions sobre el "cas Bárcenas".

RedaccióActualitzat

El secretari general adjunt de CiU, Xavier Trias, ha reconegut que hi ha forces polítiques que s'han posat en contacte amb la federació per valorar la possibilitat de presentar una moció de censura contra el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, arran de les informacions publicades aquests últims dies als mitjans de comunicació sobre el "cas Bárcenas".

Després de la reunió de l'executiva de CiU, Xavier Trias ha remarcat que el suport de CiU a una hipotètica moció contra Rajoy vindrà condicionat al fet que el programa alternatiu que faria costat a la reprovació reconegui el dret a decidir, i, per tant, permeti la consulta d'autodeterminació. El secretari general adjunt de CiU ha afirmat que "seria inversemblant que donéssim suport a una moció de censura que no tingués en compte aquest punt".

Xavier Trias també ha reiterat que Mariano Rajoy ha de donar explicacions perquè "és molt complicat jutjar les coses" pel que diuen els mitjans. Trias s'alinea d'aquesta manera amb la demanda del president de la Generalitat, Artur Mas, que Rajoy "no s'amagui, doni la cara i s'expliqui amb claredat".

Trias ha explicat aquesta decisió de la cúpula de CiU, acompanyat pel president del Consell Nacional d'Unió Democràtica, Ramon Espadaler, ja que el líder demòcrata-cristià i secretari general de la federació, Josep Antoni Duran i Lleida, no hi ha pogut assistir.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut