Barcelona

Barcelona acull el Congrés Internacional de Biologia de l'Antàrtida sobre la biodiversitat i capacitat de regeneració del pol sud

Barcelona acull el Congrés Internacional de Biologia de l'Antàrtida sobre la biodiversitat i capacitat de regeneració del pol sud. La fortalesa de l'Antàrtida contrasta amb la feblesa de l'oceà Àrtic, però els científics alerten que, malgrat que fins ara l'Antàrtida ha estat prou forta per resistir les conseqüències de l'acció de l'home, cal mantenir el continent verge per no fer-ne perillar el paper com un dels grans reguladors del clima.

TV3Actualitzat
L'Antàrtida té una biodiversitat molt rica i una gran capacitat de regeneració. Equips internacionals que han estat analitzant el fons marí del pol sud han comprovat que, vuit anys després del gran desglaç de 2005, quan masses de gel que sumaven 10.000 quilòmetres quadrats van caure sobre l'oceà Antàrtic, l'ecosistema ha recuperat el 25% de la biodiversitat original. La fortalesa de l'Antàrtida contrasta amb la feblesa de l'oceà Àrtic, però els científics alerten que, malgrat que fins ara l'Antàrtida ha estat prou forta per resistir les conseqüències de l'acció de l'home, cal mantenir el continent verge per no fer perillar el seu paper com un dels grans reguladors del clima. És una de les conclusions dels estudis que s'han presentat al Congrés Internacional de Biologia de l'Antàrtida, que s'organitza cada quatre anys i se celebra aquesta setmana per primer cop a Barcelona.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut