La City de Londres.
La banca britànica haurà de tornar més de 1.500 milions d'euros als seus clients.
Brussel·les

Els banquers espanyols van ser els més ben pagats d'Europa el 2011, amb una mitjana de 2,4 milions d'euros

125 banquers que treballaven a Espanya el 2011 van cobrar un sou mitjà de 2,4 milions, la mitjana més alta de la Unió Europea. Són dades de l'Autoritat Bancària Europea. Per països, el Regne Unit és el país on hi ha més alts executius amb salaris milionaris. A molta distància hi ha Alemanya i França. I, en el quart lloc, hi figura Espanya.

RedaccióActualitzat
Espanya és el quart país europeu amb més banquers milionaris, per sota, només, del Regne Unit, Alemanya i França. El 2011, per exemple, 125 executius del sector van guanyar més d'un milió d'euros. Aquestes són les dades d'un informe de l'Autoritat Bancària Europea (EBA), que també diu que els banquers espanyols cobraven de mitjana 2,4 milions d'euros el 2011, xifra que els convertia en els més ben pagats de tot Europa.

Entre els directius milionaris, 44 treballaven en la banca d'inversió; 21, en la banca minorista, i 60, en altres àrees de negoci. I, segons l'informe, les primes i altres tipus de remuneració variable representen més del 60% del sou d'aquests executius.

Al Regne Unit és on hi ha més banquers amb sous milionaris. Es concentren a la City de Londres i són més de 2.400. De fet, allà hi ha més banquers amb salaris milionaris que no pas a tota la Unió Europea junta. Després, a molta distància, hi ha Alemanya, amb 170; França, amb 162, i, en quarta posició, Espanya.

Les xifres apareixen com a part dels esforços per establir una normativa europea que limiti les primes que reben els banquers. L'esborrany de la Unió Europea fixa que els sobresous no poden superar el sou anual. Els legisladors europeus pretenen així evitar que els alts executius tornin a prendre riscos excessius com van fer abans de l'esclat de la crisi financera, el 2008.
Anar al contingut