Barcelona

Pla pilot per iniciar la immersió en anglès a les escoles catalanes l'any que ve i fomentar l'aprenentatge d'una quarta llengua

El govern posarà en marxa el curs vinent un pla pilot en 50 centres per incrementar el coneixement de llengües estrangeres. L'objectiu és que d'aquí a cinc anys, més de la meitat dels estudiants tinguin l'equivalent a l'intermedi de l'Escola Oficial d'Idiomes al final de l'ESO. També es pretén que un 75% dels alumnes, abans d'acabar els estudis, tinguin l'opció de saber una segona llengua estrangera. Ara només hi accedeixen un 20%.

ReaccióActualitzat
La Generalitat posarà en marxa el curs vinent un pla pilot per incrementar el coneixement de llengües estrangeres entre els alumnes catalans que consisteix a augmentar l'exposició als idiomes per millorar-ne el domini. De moment, arribarà a 50 centres, però l'objectiu és anar-lo estenent fins al 2018. Ho ha donat a conèixer la consellera d'Ensenyament, Irene Rigau, que ha explicat que el curs vinent es pretén aplicar la metodologia necessària per ampliar el plurilingüisme a la majoria dels centres escolars amb l'objectiu d'estendre l'anglès per "la via ràpida". Això sí, mantenint el català com a llengua vehicular de referència i el bon coneixement de català i castellà.

Rigau ha recordat que dels 3.600 centres catalans, actualment n'hi ha 1.247 que ja fan una part curricular en anglès. Ara, però, es vol ampliar a la resta. L'objectiu és que d'aquí a cinc anys, més de la meitat dels estudiants al final de l'ESO tinguin el nivell B1 -l'equivalent a l'intermedi, el tercer de l'Escola Oficial d'Idiomes-. Actualment, es calcula que l'assoleixen el 40%. També es pretén que un 75% dels alumnes, abans d'acabar els estudis obligatoris, tinguin l'opció de saber una segona llengua estrangera. Ara només hi accedeixen un 20%.

En la mateixa línia, es preveu que tots els centres de Primària imparteixin un 12% de la matèria en llengua estrangera, en anglès, primordialment; el 15% a l'ESO i l'FP i el 18% a Batxillerat el 2018.

Per portar a terme aquest propòsit, es farà un disseny curricular plurilingüe i faran un pla pilot amb 50 centres, on es garantiran unes hores mínimes de contacte amb llengües estrangeres. A més, el govern han demanat a importants entitats que elaborin unitats de contingut en anglès que es puguin incorporar en les diferents matèries curriculars. Uns continguts que es finançaran aprofitant uns diners que els havia atorgat el Ministeri d'Educació pel pla de llengües estrangeres.

La consellera, que també s'ha compromès a reforçar l'educació dels professors, ha manifestat que la lluita pel fracàs escolar també passa per millorar l'anglès i intentar millorar la segona llegua estrangera.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut