Barcelona

Homs destaca que el jutge contradiu el Palau en l'acusació de finançament irregular de CDC

L'executiu assegura que respecta l'actuació de la justícia, però subratlla que el que seria el principal perjudicat del cas, el Palau de la Música, no secunda la tesi del jutge instructor segons la qual CDC hauria cobrat comissions il·legals.

RedaccióActualitzat
El govern d'Artur Mas "respecta" les actuacions judicials però no ha amagat la seva sorpresa pel fet que el jutge instructor del "cas Palau", que ha tancat la investigació del cas després de quatre anys, hagi trobat indicis de finançament irregular de CDC. "Crida l'atenció que allò que veu el jutge, que no demostra ni prova, entra en contradicció amb allò que aquells que serien els perjudicats principals no veuen", ha afirmat el conseller portaveu i de la Presidència, Francesc Homs, després de la reunió del Consell Executiu d'aquest dimarts.

D'aquesta manera fa referència al fet que la Fundació Palau de la Música Catalana no demanarà responsabilitats penals a CDC.

Homs s'ha preguntat "com pot ser que el jutge digui una cosa i els perjudicats, una altra". El conseller ha assegurat que es donaran "les explicacions que calguin" i que el que espera el govern és que hi hagi una sentència sobre el cas "perquè a partir d'aquí farem un avaluació precisa d'allò que hagi quedat acreditat".

Segons el jutge, Convergència Democràtica s'hauria finançat irregularment amb donacions de la constructora Ferrovial a través del Palau i hauria rebut fins a 5 milions d'euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut