Barcelona

Mas afirma que ell serà el primer a actuar si hi ha proves dels indicis del "cas Palau"

El president de la Generalitat afirma que ell serà "el primer a actuar" sobre "el cas Palau" si en el judici "aquests indicis es converteixen en proves". Artur Mas ha tornat a negar que Convergència s'hagi finançat de manera irregular. Mas ho ha explicat a la sessió de control al Parlament, després que el jutge ha donat per tancada la instrucció.

RedaccióActualitzat
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha afirmat que ell serà el primer a actuar sobre el "cas Palau" si els indicis es converteixen en proves durant el judici. Artur Mas s'ha referit al "cas Palau" durant la sessió de control al Parlament, després que el jutge ha donat per tancada la instrucció del cas.

A preguntes dels diferents grups parlamentaris, el cap de l'executiu ha remarcat que Convergència Democràtica no s'ha finançat de manera irregular. Tota l'oposició en bloc ha carregat, amb més o menys duresa, contra Mas per aquest cas. Mas ha dit que "en un estat de dret, cal aportar proves, i no es poden basar les acusacions amb indicis". Artur Mas ha negat tractes de favor a Ferrovial i s'ha compromès a ser el primer a depurar responsabilitats si les acusacions del jutge es converteixen en fets provats en el judici: "Jo seré el primer a actuar, ho he fet sempre i ho tornaré a fer."

El líder del PSC, Pere Navarro, li ha demanat que les responsabilitats es depurin ara, un cop acabada la fase d'instrucció del "cas Palau", i el president de la Generalitat li ha replicat: "Jo li vaig oferir aquest pacte respecte als imputats." I s'ha preguntat: "Qui està imputat de l'actual direcció de Convergència o del govern perquè hagi de plegar algú? Em pot dir algun imputat?"

Recordem que la instrucció del jutge indica que Convergència Democràtica hauria rebut 5 milions d'euros com a pagament de comissions per adjudicació d'obra pública, uns diners que, segons el magistrat, sortien de la constructora Ferrovial-Agromán i que Fèlix Millet hauria vehiculat a través del Palau de la Música. El jutge considera provat que Millet i Jordi Montull van espoliar gairebé 30 milions d'euros del Palau.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut