Barcelona

Les carreres d'enginyeria costaran un 10,55% més el curs vinent

El decret de preus pel curs 2013-2014 recull el canvi de categoria de les enginyeries, que han passat a formar part del grup d'estudis com Medicina o Veterinària, i per això apugen preus, malgrat que el govern va assegurar que no els tocaria. Universitats i Recerca ho justifica pel fet que són estudis amb alt grau d'experimentalitat, classes de laboratori i activitats en grups reduïts que costen més.

RedaccióActualitzat
Tot i que el govern es va comprometre a no tocar els preus de la universitat i havia dit que ni tan sols apujaria l'IPC, el curs vinent les carreres d'enginyeria costaran un 10,55% més. I és que el decret de preus per al curs 2013-2014 amagava una sorpresa: el canvi de categoria de totes les enginyeries, que han passat a formar part del grup d'estudis als quals s'aplica l'anomenat coeficient d'estructura docent C, com Medicina o Veterinària, quan fins ara pertanyien al grup B. Segons ha detectat la web "Unportal.cat", 37 titulacions, el 24% del total, canvien de nivell de cara al curs que ve i se situen a la franja de preus més alta. Això afecta totes les enginyeries i també Ciències i Tecnologies de la Comunicació.

La secretaria d'Universitats i Recerca justifica aquesta modificació pel fet que són estudis amb alts graus d'experimentalitat, classes de laboratori i activitats en grups reduïts que encareixen el cost. Aquesta pujada de preu suposarà que cada crèdit costi 39,53 euros, gairebé 4 euros més que fins ara.

Des del 2012, el preu dels crèdits a Catalunya no és el mateix per a tothom. L'estudiant ha de pagar per cada crèdit en què es matricula per primera vegada una quantitat que es vincula amb el seu nivell de renda. Un 60% de l'alumnat acaba pagant el preu màxim fixat, mentre que la resta es pot acollir al sistema de beques. El que s'ha de pagar per les segones matrícules s'ha de multiplicar per 1,2 i les terceres i quartes matricules d'un mateix crèdit són força més cares. A més, hi ha tres categories de preus, segons la carrera: coeficient d'estructura A, a 25, 27 euros el crèdit; coeficient B, a 35,77 euros, i el coeficient C, on ara s'inclouen les enginyeries, a 39,53 euros.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut