Luis Bárcenas, a la sortida de l'Audiència Nacional en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Luis Bárcenas, a la sortida de l'Audiència Nacional en una imatge d'arxiu. (Foto: EFE)
Madrid

Bárcenas va moure diners de Suïssa fins una setmana abans d'entrar a la presó

L'extresorer del PP va admetre al jutge Pablo Ruz que va moure diners no bloquejats del compte del banc Lombard Odier fins una setmana abans del 27 de juny. La Fiscalia demana que continuï a la presó i al·lega que és difícil controlar i confiscar l'elevat patrimoni que té a l'estranger.

RedaccióActualitzat
Luis Bárcenas va admetre al jutge Pablo Ruz que va operar amb fons dipositats a Suïssa fins una setmana abans d'ingressar a la presó, el 27 de juny. En la declaració de dilluns davant del magistrat de l'Audiència Nacional, en què va admetre l'autoria dels "papers" sobre la presumpta comptabilitat B del PP, l'extresorer popular va explicar que va moure diners no bloquejats del compte del banc Lombard Odier.

Precisament, la Fiscalia Anticorrupció rebutja la petició de la defensa de Bárcenas d'excarcerar-lo i argumenta que és "difícil" el "control i confiscació judicial" de l'elevat patrimoni que Bárcenas té a l'estranger.

Entre els últims moviments que hauria fet hi ha la retirada de 100.000 euros d'un compte als Estats Units el mes de març passat. En aquest compte, segons van informar els Estats Units, s'hi van ingressar 4 milions de dòlars de la fundació Sinequanon -vinculada a Bárcenas- entre el març i el maig del 2009.

Un altre moviment va ser el tancament d'un altre compte al febrer, en aquest cas del banc HSBC de Nova York i que anava a nom de l'empresa Rumagol S.A. El titular del compte seria el testaferro de Bárcenas, Iván Yáñez. Quan les autoritats van demanar que es bloquegés el compte, el 25 de març, ja feia un mes que s'havia donat de baixa.
Anar al contingut