Detroit

La ciutat de Detroit es declara en fallida després que el govern Obama s'hagi negat a rescatar-la

La ciutat no té prou ingressos per cobrir les despeses dels serveis públics i el govern d'Obama s'ha negat a rescatar-la.

RedaccióActualitzat
La ciutat nord-americana de Detroit, a l'estat de Michigan, s'ha declarat en fallida. Va ser símbol del poder industrial, gràcies al sector de l'automòbil, però en els últims deu anys hi ha hagut una fugida d'empreses i ciutadans, de manera que no té prou ingressos per cobrir les despeses dels serveis públics, i ha acumulat un deute d'uns 15.000 milions d'euros, que no pot tornar. El govern de Barack Obama s'ha negat a rescatar-la i així s'ha convertit en la fallida municipal més gran de la història dels Estats Units.

La situació financera de Detroit és un exemple de la crisi de molts centres urbans nord-americans. Avui, el municipi té 700.000 habitants, el que suposa un 35% dels ciutadans que hi vivien als anys 50. La població de classe mitja i mitja-alta s'ha traslladat als afores i hi ha més de 40.000 solars i habitatges buits.

A tot això, s'ha de sumar la corrupció, fins a l'extrem que l'exalcalde de la ciutat Kwame Kilpatrick estigui a la presó per una llarga llista de delictes.

Ara, un jutge haurà d'establir el procés per superar aquesta situació, que pot trigar anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut