Les banderes de Tortosa onejant. (Foto: Irene López)
Les banderes de Tortosa onejant. (Foto: Irene López)
Tortosa

La Festa del Renaixement de Tortosa celebra la majoria d'edat fins al 21 de juliol

Comença la divuitena Festa del Renaixement que tindrà lloc a Tortosa del 18 al 21 de juliol.

RedaccióActualitzat

Ha començat la divuitena Festa del Renaixement de Tortosa. Fins al 21 de juliol la ciutat ofereix una àmplia varietat d'activitats, d'aspecte lúdic i cultural, el període històric del segle XVI.

Durant quatre dies la ciutat es trasllada a l'època del segle XVI. Durant les festes es recorda la història de la Vegueria amb el conegut crit:
"Terra d'aigua. Terra d'un riu. Visca la Vegueria de Tortosa! Visca!" La festa compta amb prop de 70 espectacles diaris i més de 3.000 ciutadans vestits d'època.

La festa coneguda com "l'esplendor d'una ciutat al segle XVI", transforma el casc antic del municipi. Els diferents carrers de la ciutat s'engalanen amb tapissos, teles, ensenyes i estores, i les banderes en representació dels Trasts de Defensa, situades pels carrers de la ciutat.

Els tortosins, vestits d'època, col·laboren activament amb la festa guarnint els balcons amb la insígnia de la Vegueria tot convertint-se amb ciutadans del segle XVI. El creador del projecte va ser Ramon Cardús, actual president honorífic de la Festa del Renaixement.

El 2005 va rebre la Placa d'Honor del Turisme de Catalunya i va ser declarada Festa Local d'Interès Turístic de Catalunya i "Fiesta de Interés Turístico Nacional". La voluntat de l'Ajuntament segueix sent el fet de promocionar la festa arreu del territori.

Podeu trobar més informació a l'apartat de participació del portal 324.cat, El meu 324.

Anar al contingut