Sant Boi de Llobregat

Pere Navarro nega qualsevol relació de persones del PSC amb el "cas Método 3"

El president dels socialistes catalans assegura que el tema "queda molt lluny" del seu partit i que, en tot cas, el que cal és "confiar en la innocència de les persones que han vist el seu nom involucrat en aquest tema"

RedaccióActualitzat
Pere Navarro ha negat qualsevol relació de persones del Partit Socialista de Catalunya amb el "cas Método 3" i ha assegurat que l'espionatge polític li sembla incomprensible.

El líder dels socialistes catalans ha assegurat que el tema "queda molt lluny" del seu partit i que, en tot cas, el que cal és "confiar en la innocència de les persones que han vist el seu nom involucrat en aquest tema". També ha demanat "que la justícia actuï amb celeritat perquè es demostri finalment aquesta innocència, que, de totes maneres, en el sistema que tenim, hauria de ser justament el contrari: no haver de demostrar la innocència sinó la culpabilitat. I en aquest tema estem absolutament convençuts que no hi ha culpabilitat", ha afirmat.

El cas també té obert el vessant polític. Tant el secretari d'Organització del PSC quan hi va haver l'espionatge, José Zaragoza, com Alícia Sánchez-Camacho estan pendents de donar explicacions al Parlament.

La Policia Nacional ha anat aquest matí a la seu del PSC, ha notificat a la gerent del partit, Lluïsa Brugué, que està imputada en el "cas Método 3" i li han requisat l'ordinador. La jutge del cas investiga si algun responsable del partit  va encarregar gravar la conversa entre la líder del PP Alícia Sánchez-Camacho i l'exparella de Jordi Pujol Ferrusola al restaurant La Camarga.

El secretari d'Organització del PSC, Esteve Terradas, ha comparegut aquest matí davant la premsa per donar-ne explicacions i ha dit que "l'única relació amb empreses del grup Método 3 s'ha limitat a tasques de seguretat en locals utilitzats pel partit." En una breu intervenció, Terradas ha ofert la màxima disponibilitat del partit a la justícia perquè es resolgui la qüestió com més aviat millor "a partir de la transparència amb què hem portat el procés".

El PSC ha dit que no demanarà responsabilitats a la gerent perquè no és un càrrec polític.

Per la seva banda, el secretari d'Organització de CDC, Josep Rull, ha urgit Navarro a demanar ell mateix de comparèixer al Parlament per donar explicacions sobre les novetats de la investigació.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut