El portaveu del PPC, Enric Millo, atenent els mitjns a Girona.
El portaveu del PPC, Enric Millo, atenent els mitjans a Girona. (Foto: ACN)
Barcelona

Millo insta el PSC, CiU i ERC a votar a favor de crear una comissió d'investigació d'espionatge "si no tenen res amagar"

El portaveu del PPC diu que la gerent del PSC, Lluïsa Bruguer, rebia ordres dels responsables polítics i en aquest sentit demana que els mateixos partits "que van impedir una comissió d'investigació al Parlament, si no tenen res a amagar, hi votin ara a favor". També avança que demanarà la dimissió de qualsevol polític que hagi encarregat espiar algú o que n'hagi encobert els responsables.

RedaccióActualitzat
El Partit Popular català (PPC) ha instat el PSC, CiU i ERC a votar a favor de la creació d'una comissió d'investigació sobre espionatge al Parlament de Catalunya. El portaveu del PPC, Enric Millo, ha recordat que els tres partits van votar-hi en contra la primera vegada que els populars ho van demanar, i espera que aquest cop facilitin que un cas "greu" arribi al Parlament. "Que hi votin a favor si no tenen res a amagar", ha afirmat.

Millo, que ja ha avançat que el PPC demanarà la dimissió de qualsevol polític que hagi encarregat espiar algú o que n'hagi encobert els responsables, creu que darrere la gravació de la conversa d'Alícia Sánchez-Camacho al restaurant La Camarga hi ha un encàrrec polític. El portaveu dels populars s'ha mostrat convençut que és impossible "que actués per lliure", de manera que "és evident que rebia ordres dels responsables".

Veient la implicació d'aquests partits en la trama, ha dit el portaveu, avui podem saber amb més claredat "per què el PSC, CiU i ERC es van negar a donar suport a una comissió d'investigació al Parlament sobre el cas d'espionatge": "El PSC, amb la imputació de la seva gerent; CiU, a través de Xavier Martorell i ERC, com a soci del govern", ha assenyalat Millo. El PPC vol saber "qui va encarregar l'espionatge", ha continuat, i per això cal que la investigació "arribi fins al final i se sàpiga tota la veritat sobre aquest cas tan greu perquè, qui va encarregar l'enregistrament no ha de ser, ineludiblement, el que va ordenar difondre'l",

El portaveu popular ha recordat també que el primer secretari del PSC, Pere Navarro, "va dir en el seu moment que si es demostrava que hi havia persones implicades en aquest cas d'espionatge haurien de deixar la política, però el que potser no sabia era que es tractava de persones del seu propi partit". Per a Millo, Navarro "va faltar a la veritat quan va negar la relació amb Método 3 i ara no pot amagar-se darrere de la presumpció d'innocència quan una comissió judicial ha entrat a la seu del PSC, ha demanat la imputació de la seva gerent i ha requisat l'ordinador on poden haver-hi les proves".

En declaracions davant la premsa a Girona, Millo també ha subratllat que "en el moment de produir-se els fets, a Espanya governava el PSOE i a Catalunya, el tripartit amb el PSC al capdavant. Per tant, estem parlant d'un partit directament vinculat a aquesta trama d'espionatge i que era el màxim responsable polític tant a Espanya com a Catalunya".
Anar al contingut