Madrid

El Suprem rebaixa la condemna de Matas de 6 anys a 9 mesos i li evita ingressar a presó

L'expresident balear Jaume Matas no haurà d'entrar a presó pel cas Palma Arena.

RedaccióActualitzat
L'expresident balear Jaume Matas no haurà d'entrar a presó pel cas Palma Arena. El Tribunal Suprem ha confirmat la condemna que li va imposar l'Audiència de Palma en aquest cas per un delicte de corrupció, però ha eliminat els delictes de malversació i prevaricació. El Suprem rebaixa la pena imposada a Matas de 6 anys de presó a 9 mesos.

Les penes de fins a dos anys de presó es poden complir sense haver d'ingressar al centre penitenciari sempre que el condemnat no tingui antecedents penals i no hi hagi cap condemna posterior.

L'Audiència balear va condemnar Matas per haver planejat la convocatòria d'un concurs públic, suposadament arreglat a favor d'una empresa pantalla, per pagar al periodista Antoni Alemany 200.000 euros de les arques públiques pels discursos que escrivia a Matas i que facturava a la conselleria de Relacions Institucionals. Això va suposar el gruix de la condemna emesa per l'Audiència, 5 anys i tres mesos de presó, que ara s'hauria desestimat en comprovar que la feina s'hauria fet.

Els nou mesos restants van ser per un delicte de tràfic d'influències relacionats amb les indicacions donades per Matas per atorgar una subvenció de 450.000 euros al periodista per la creació d'una agència de notícies locals i un diari digital.  
 
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut