Barcelona

Catalunya ja exclou fa dos anys dones sense parella i lesbianes dels tractaments de fertilitat públics

El protocol català, datat de fa dos anys, ja exclou a la pràctica dones sense parella i lesbianes, un dels nous criteris que ara ha aprovat el Ministeri de Sanitat espanyol i que ha aixecat polseguera. També estableix que els dos membres de la parella han de tenir més de 18 anys i ha de fer més d'un any que intenten l'embaràs. A més, n'estan excloses les parelles amb un fill previ o en què ella tingui més de 40 anys o ell més de 55. Els col·lectius d'homosexuals ho consideren discriminatori.

RedaccióActualitzat
La conferència interterritorial de salut ha aprovat uns nous criteris per entrar en un programa de reproducció assistida finançat per la sanitat pública. A partir d'ara, hi tindran accés només parelles home-dona amb problemes de fertilitat. En queden fora, per tant, dones solteres i lesbianes. Tot i la polèmica que ha despertat la mesura, el cas és que, a Catalunya, aquest criteri fa dos anys que s'aplica.

El protocol català, que data del juliol del 2011, parla específicament de "parelles heterosexuals estèrils". També estableix que tots dos han de tenir més de 18 anys i ha de fer més d'un any que intenten l'embaràs. A més, estan excloses les parelles amb un fill previ o en què ella tingui més de 40 anys o ell més de 55. Per últim, la infertilitat ha d'haver estat diagnosticada.

Els col·lectius d'homosexuals ho consideren discriminatori i diuen que la seva orientació sexual els fa infèrtils "per se".
VÍDEOS RELACIONATS
DOCUMENTS RELACIONATS
Anar al contingut