Barcelona

Homs: "Hi ha arguments a cabassos per recusar el president del Constitucional"

La Generalitat veu incompatible la seva participació en litigis que manté la Generalitat. És per això que ha encarregat un informe jurídic per "afinar al màxim" els arguments i confirmar que hi pot haver "conflicte d'interessos".

RedaccióActualitzat
El govern presentarà una recusació contra del president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos, en els casos en què hi pugui haver incompatibilitat, després que s'hagi sabut que va ser militant del Partit Popular. El conseller de Presidència i portaveu, Francesc Homs, ho ha anunciat en la conferència de premsa posterior al consell executiu dels dimarts, on també ha assegurat que "hi ha motius a cabassos" per fer-ho.

Homs ha explicat que la Generalitat veu incompatible la seva participació en litigis que manté la Generalitat. En aquest sentit, ha dit que és "xocant" que recursos presentats pel PP al Constitucional i que afecten qüestions catalanes, com la immersió lingüística i la llei educativa o la Declaració de Sobirania, els resolgui un militant d'aquesta formació.

També ha dit que, abans de presentar la recusació, el govern ha encarregat un informe als seus serveis jurídics per "afinar al màxim" com s'ha d'argumentar el recurs i per "confirmar la sensació" que hi pot haver "conflicte d'interessos".

La Generalitat no és l'únic estament que es planteja recusar el president del Tribunal Constitucional. Malgrat que el ple de l'alt tribunal ha defensat que la seva feina no és incompatible amb la militància a un partit polític, el jutge Garzón i Arnaldo Otegi són alguns dels que veuen motius per intentar recusar Pérez de los Cobos en els casos que els afecten. També la Junta d'Andalusia podria seguir el mateix camí.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut