Pablo Ruz, jutge instructor del "cas Bárcenas".(Foto: Reuters)
Pablo Ruz és el jutge instructor del "cas Neymar". (Foto: Reuters)
Madrid

El CGPJ avala que Ruz continuï vinculat al "cas Bárcenas"

Per tres vots a dos, la Comissió Permanent del CGPJ ha decidit que el jutge instructor Pablo Ruz sigui nomenat jutge de suport durant sis mesos al titular Miguel Carmona, que es reincorpora al setembre.

RedaccióActualitzat

Per tres vots a dos, la Comissió Permanent del CGPJ ha decidit que el jutge instructor Pablo Ruz sigui nomenat jutge de suport durant sis mesos per col.laborar amb el titular Miguel Carmona que es reincorpora el mes de setembre.

Els conservadors Manuel Almenar i Antonio Dorado i la progresista Margarita Robles s'han mostrat favorables a prorrogar la continuitat del jutge Ruz a l'Audiència Nacional.

Pablo Ruz està en comissió de serveis des que van suspendre l'anterior titular Baltasar Garzón el 2010 per impulsar la investigació de crims del franquisme. Més tard, el 2012  Garzón va ser inhabilitat i la seva plaça va sortir a concurs que va guanyar Miguel Carmona, vocal del CGPJ.

La possible no continuitat de Ruz al capdavant de la investigació del "cas Bárcenas" hauria obert la porta a un hipotètic retard de tot el procés.

 

Anar al contingut