Barcelona

Mig centenar dels immigrants desallotjats al Poblenou es tanquen en una església del barri

El rector de l'església de Sant Bernat Calbó els ha permès reunir-s'hi en assemblea i quedar-s'hi de manera temporal, fins que trobin "un lloc digne on dormir", segons ha anunciat l'Associació Solidària Contra els Desallotjaments i de l'Assemblea del Poblenou. Fins ara malvivien a les naus industrials abandonades del carrer Puigcerdà, al mateix barri barceloní.

RedaccióActualitzat
Mig centenar d'immigrants, la majoria d'origen subsaharià, han decidit iniciar una tancada a l'església de Sant Bernat del barri del Poblenou de Barcelona en protesta pel desallotjament aquest mateix dimecres al matí de les naus industrials abandonades al carrer Puigcerdà, al mateix barri.

Els immigrants han decidit tancar-se fins a finals d'aquest mes de juliol després d'una assemblea i de manifestar-se pels carrers del Poblenou. El rector de l'església de Sant Bernat Calbó els ha permès reunir-s'hi en assemblea i passar-hi la nit de manera temporal, fins que aconsegueixin "un lloc digne on dormir", segons ha anunciat l'Associació Solidària Contra els Desallotjaments i de l'Assemblea del Poblenou

Els portaveus del col·lectiu, Manel Andreu i Enrique Mosquera, han pactat amb el mossèn el caràcter temporal de la tancada, el seu ús com a mètode de protesta i que els ocupants respectaran i mantindran el claustre en bones condicions. "Això no és per dormir, és per lluitar per aconseguir un lloc digne on dormir", ha afirmat Mosquera.

Els afectats faran cada dia una assemblea per decidir si segueixen endavant amb la tancada o quines mesures duen a terme. Els portaveus han remarcat que només poden estar-se a l'església els immigrants que vivien en les naus desallotjades.

A les naus del carrer Puigcerdà, hi vivien feia mesos unes 300 persones que es dediquen bàsicament a recollir ferralla i que, arran de l'ordre judicial de desallotjament que ara s'ha fet efectiva, havien anat abandonant l'espai els últims dies.

L'Ajuntament ha anunciat que oferirà allotjament el temps que calgui als desocupats que ho vulguin. Segons el consistori, el Centre d'Urgències i Emergències Socials de Barcelona ha atès 98 immigrants que vivien en les naus industrials, dels que 83 han acceptat l'oferta d'allotjament dels serveis socials.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut