El Caire

La justícia egípcia ordena l'empresonament de Mursi per haver col·laborat amb Hamas

Les autoritats egípcies ordenen presó preventiva de quinze dies per a Mohamed Mursi. La justícia del país acusa el president deposat de presumpta col·laboració amb Hamas en uns fets que es remunten al 2011. Aquesta decisió pot encendre encara més els ànims el mateix dia en què estan previstes noves mobilitzacions de partidaris i detractors de Mursi.

RedaccióActualitzat
Primeres acusacions formals contra el president deposat Mohamed Mursi. La justícia egípcia ha ordenat l'empresonament de Mursi durant quinze dies per la seva fuga de la presó a principis de l'any 2011, amb la presumpta col·laboració de Hamas. Segons informa l'agència estatal de notícies, el grup palestí també hauria parlat amb l'expresident per fer accions enemigues contra el país. Les acusacions també inclouen la mort de presoners i oficials, així com el segrest de soldats.

L'islamista Mohamed Mursi està retingut per l'exèrcit des del 3 de juliol, coincidint amb el cop d'estat que ha suposat un canvi de poder al país. Aquesta, però, és la primera vegada que s'especifica l'acusació contra ell. Els Germans Musulmans ja s'han pronunciat sobre aquesta decisió. Asseguren que tot plegat demostra el retorn a l'opressió de l'era Mubarak.

Precisament aquest divendres s'han convocat diverses manifestacions tant del moviment islamista com, sobretot, dels detractors de Mursi, que es mobilitzaran per reforçar el seu suport a l'exèrcit.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut