Barça

El Barça goleja el modest Valerenga a Oslo davant l'atenta mirada del Tata Martino a la graderia (0-7)

El Barça ha sumat contra el modest Valerenga la primera victòria d'aquesta pretemporada. El conjunt blaugrana ha golejat el dèbil conjunt noruec per 0-7 en un partit disputat a l'Ullevaal Stadion d'Oslo davant l'atenta mirada de Tata Martino, que ha vist el duel des de la graderia. Alexis, Tello, Messi, Jonathan Dos Santos, Dongou per partida doble i Joan Román han estat els golejadors d'un matx molt còmode per a l'equip barcelonista.

Actualitzat

Abans de començar el partit els dos equips han guardat un respectuós minut de silenci per les víctimes de l'accident de tren a Santiago. El Barça, que ha repetit el mateix onze titular que va perdre contra el Bayern a Munic, ha afrontat el segon partit de preparació encara sota les ordres de Jordi Roura i Rubi i davant l'atenta mirada del Tata Martino, que ha seguit el matx des de la graderia al costat d'Andoni Zubizarreta.

El nou entrenador blaugrana ha vist com els seus nous jugadors s'han desfet sense problemes del modest conjunt noruec, que ara mateix ocupa la vuitena posició de la Lliga del seu país. Messi, ovacionat pel públic local cada vegada que tocava la pilota, ha iniciat amb una assistència la jugada del primer gol de la pretemporada del Barça, obra d'Alexis Sánchez en el minut 4. El xilè ha retallat un defensa i ha batut el porter amb un xut ajustat al pal. Només dos minuts després, Tello ha fet el segon després de rebre una nova assistència del crac argentí, que ha lluït el braçalet de capità.

Davant d'un rival que no ha oposat cap tipus de resistència, el Barça no ha desaprofitat l'ocasió per lluir-se i Messi, poc abans del primer quart d'hora, ha fet el 0-3 amb una jugada individual marca de la casa. El 10 blaugrana, després d'una gran jugada individual de Sergi Roberto, ha estat a punt de fer el quart però ha estavellat la pilota al pal.

El domini del Barça ha estat aclaparador i només les aturades del porter canadenc Lars Hirschfeld, l'habitual suplent del Valerenga, han evitat que al descans s'arribés amb una golejada d'escàndol. Messi, que ha jugat a plaer, ha pogut tornar a marcar amb un toc d'esperó que s'ha topat amb les mans salvadores de Hirschfeld, el jugador de llarg més destacat del seu equip. Tot i la seva destacada actuació, el meta local no ha pogut evitar el 0-4 poc abans del descans. El mexicà Jonathan Dos Santos ha estat l'encarregat de tornar a batre la meta noruega.

Doblet de Dongou i carrussel de canvis

En l'inici de la represa el Barça només ha fet tres canvis a l'equip titular. Oier per Pinto, Samper per Song i Dongou per Messi, que només ha disputat els primers 45 minuts. Precisament el jove davanter camerunès ha estat el gran protagonista de la segona part amb dos gols pràcticament consecutius. En el 51 ha fet el 0-5 amb un xut creuat i en el 55 el 0-6 després de rebre una assistència d'un generós Alexis. Han hagut de passar 60 minuts de joc per veure la primera ocasió de perill del Valerenga en tot el partit.

Amb l'habitual carrussel de canvis, el Barça ha baixat una mica la intesitat tot i que ha disposat de més ocasions per ampliar l'avantatge en el marcador. En el minut 86, Joan Román ha arrodonit la golejada amb el definitiu 0-7 després de culminar una gran jugada individual amb un xut ajustat a l'escaire.

El Barça tornarà diumenge a Barcelona per descansar fins dilluns, que serà el dia de continuar la preparació de cara al partit de dimarts a Polònia contra el Gandsk, suspès per l'anunci de la recaiguda de Tito Vilanova, i el dijous dia 2 d'agost jugarà el Gamper contra el Santos.