El papa durant la missa dintre dels actes de la XVIII Jornada Mundial de la Joventut.
El papa Francesc durant la XVIII Jornada Mundial de la Joventut. (Foto: EFE)
Brasília

El papa Francesc demana als dirigents del Brasil "rehabilitar" la classe política i escoltar les demandes de justícia del carrer

En el sisè dia del seu viatge oficial al Brasil, el pontífex ha triat una trobada amb els líders i representants dels sectors econòmics i culturals del país per llançar el seu missatge en què els ha demanat que escoltin les demandes de justícia que hi ha al carrer a través del diàleg constructiu. També ha defensat la laïcitat de l'Estat.

RedaccióActualitzat
En el sisè dia del seu viatge oficial al Brasil, el papa Francesc ha fet una crida a la societat brasilera perquè afronti amb diàleg els conflictes que viu i que han esclatat amb violentes protestes en les últimes setmanes.

Aquesta ha estat la primera referència del papa a les tensions que viu el país. Francesc ha triat una trobada amb els líders i representants dels sectors econòmics i culturals del Brasil al teatre municipal de Rio de Janeiro per llançar el seu missatge en què els ha demanat que escoltin les demandes de justícia que hi ha al carrer. En una aparent referència a la corrupció, el pontífex ha defensat la necessitat de rehabilitar la classe política i en aquest sentit ha demanat als dirigents que siguin "responsables" i que pensin en les conseqüències de les seves decisions alhora que ha defensat la laïcitat de l'Estat.

I ha subratllat que "els crits que demanen justícia continuen". No obstant, ha advertit que per dur a terme aquestes accions, abans cal observar, sospesar i valorar la decisió presa "reflexionant sobre les seves conseqüències".

Al teatre municipal, el papa també s'ha trobat amb representants dels col·lectius indígenes del Brasil. Una estona abans, en una missa a la catedral de la capital del Brasil, Francesc ha instat la jerarquia catòlica a anar a les faveles i als barris desafavorits a prestar l'ajuda necessària.


El diàleg davant la indiferència i la protesta

El bisbe de Roma també ha demanat que es triï l'opció del "diàleg constructiu" que sempre es pot trobar "entre la indiferència egoista i la protesta violenta". Així, el papa Francesc ha animat a un diàleg "sense prejudicis" i ha apostat per una democràcia que no es tanqui en la pura lògica dels "interessos establerts".
Anar al contingut