Brasília

El papa Francesc demana als dirigents del Brasil "rehabilitar" la classe política i escoltar les demandes de justícia del carrer

Redacció - 27/07/2013 - 20.45h.

En el sisè dia del seu viatge oficial al Brasil, el papa Francesc ha fet una crida a la societat brasilera perquè afronti amb diàleg els conflictes que viu i que han esclatat amb violentes protestes en les últimes setmanes.

Aquesta ha estat la primera referència del papa a les tensions que viu el país. Francesc ha triat una trobada amb els líders i representants dels sectors econòmics i culturals del Brasil al teatre municipal de Rio de Janeiro per llançar el seu missatge en què els ha demanat que escoltin les demandes de justícia que hi ha al carrer. En una aparent referència a la corrupció, el pontífex ha defensat la necessitat de rehabilitar la classe política i en aquest sentit ha demanat als dirigents que siguin "responsables" i que pensin en les conseqüències de les seves decisions alhora que ha defensat la laïcitat de l'Estat.

I ha subratllat que "els crits que demanen justícia continuen". No obstant, ha advertit que per dur a terme aquestes accions, abans cal observar, sospesar i valorar la decisió presa "reflexionant sobre les seves conseqüències".

Al teatre municipal, el papa també s'ha trobat amb representants dels col·lectius indígenes del Brasil. Una estona abans, en una missa a la catedral de la capital del Brasil, Francesc ha instat la jerarquia catòlica a anar a les faveles i als barris desafavorits a prestar l'ajuda necessària.


El diàleg davant la indiferència i la protesta

El bisbe de Roma també ha demanat que es triï l'opció del "diàleg constructiu" que sempre es pot trobar "entre la indiferència egoista i la protesta violenta". Així, el papa Francesc ha animat a un diàleg "sense prejudicis" i ha apostat per una democràcia que no es tanqui en la pura lògica dels "interessos establerts".

PUBLICITAT

Enllaços patrocinats >

Comentaris

0

Deixa el teu comentari

Escriu el teu comentari

Normes de participació!

Normes de participació:

Tanca
  1. Per fer un comentari al portal 324.cat, has de ser usuari registrat.
  2. Tots els comentaris passen per un procés de moderació, per això poden trigar uns minuts a aparèixer publicats.
  3. Normes d'ús:
    1. No s'admeten comentaris insultants, ni racistes, ni contraris a les lleis vigents
    2. No es publicaran comentaris que no estiguin relacionats amb la notícia
    3. No es publicaran els comentaris que incompleixin les normes de participació que asseguren una participació de qualitat i respectuosa.

publicitat

ANÀLISI
Veure'ls tots