Santiago de Compostel·la

El govern espanyol assegura que les retallades no han afectat la seguretat dels trens

La ministra de Foment Ana Pastor s'ha mostrat contundent en assegurar que no hi ha hagut "en cap moment" retallades que afectessin les mesures de seguretat que s'apliquen en el sistema ferroviari espanyol. En aquest sentit, el president de la Xunta Alberto Núñez Feijóo ha advertit que hi pot haver "interessos econòmics" a desprestigiar l'alta velocitat espanyola.

RedaccióActualitzat
El govern espanyol ha assegurat que les retallades no han afectat la seguretat dels trens i ha advertit que hi pot haver interessos econòmics a desprestigiar l'alta velocitat espanyola.

La ministra de Foment, Ana Pastor, ha assegurat que no hi ha hagut "en cap moment" retallades que afectessin les mesures de seguretat que s'apliquen en el sistema ferroviari espanyol i que aquestes compleixen amb l'ordenament jurídic. És "la investigació el que ha d'aclarir si s'han complert aquestes normes que marca l'ordenament jurídic" o no, ha afegit la ministra que també ha dit, sense citar expressament el maquinista, que "qui fa operar el ferrocarril" és qui les ha de complir.

Per la seva banda, el president de la Xunta, Alberto Núñez Feijóo, ha assenyalat que el sistema de seguretat de l'alta velocitat espanyola és "dels millors del món" i ha suggerit que hi ha "interessos econòmics" quan es posa en qüestió aquest sistema, perquè hi ha concursos internacionals per construir infraestructures d'aquest tipus. "És evident que hi ha molt interès al respecte, fins i tot molt interès econòmic" per part de "algunes empreses subministradores d'alta velocitat", ha explicat. Feijóo també ha recordat que la connexió d'alta velocitat entre Madrid i Galícia encara no ha conclòs -està previst que s'acabi el 2018- i que fins que això no passi no pot tenir la consideració d'alta velocitat.

Dit això, el president gallec ha demant que no es facin comentaris ni conjectures i que "per respecte a les víctimes, als ferits, al poble gallec i a Espanya" aquesta investigació es faci en profunditat.

Finalment, Feijóo ha subratllat que s'ha sentit "absolutament assistit per tot el govern", al qual ha dit que no té "cap retret per fer".
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut