Natació

Melanie Costa es proclama subcampiona mundial dels 400 lliures i torna a batre el rècord d'Espanya

La mallorquina Melanie Costa s'ha proclamat subcampiona del món dels 400 metres lliures. En la final, Costa va tornar a nedar de forma excel·lent i va acabar segona, només superada per la nord-americana Katie Ledecky, després de batre el rècord d'Espanya per segona vegada. El xinès Sun Yang va sumar la primera medalla d'or als Mundials de natació de Barcelona. En la primera final disputada a la piscina del Palau Sant Jordi, Yang es va imposar amb autoritat a la prova dels 400 metres lliures, una distància de la qual també és l'actual campió olímpic.

Actualitzat
La mallorquina Melanie Costa va guanyar la medalla de plata i es va proclamar subcampiona del món dels 400 metres lliures, després de tornar a batre el rècord d'Espanya amb un temps de 4.02.47. Costa només va ser superada per la nord-americana Katie Ledecky, que es va imposar amb solvència, mentre que el bronze va ser per a la neozelandesa Lauren Boyle.

El xinès Sun Yang va sumar la primera medalla d'or als Mundials de natació de Barcelona. En la primera final disputada a la piscina del Palau Sant Jordi, Yang es va imposar amb autoritat a la prova dels 400 metres lliures, una distància de la qual també és l'actual campió olímpic. El xinès va guanyar amb un temps de 3.41.59 i es va quedar a poc més d'un segon del rècord mundial de l'alemany Paul Biederman. La plata va ser per al  japonès Kosuke Hagino (3.44.82) i el bronze per al nord-americà Connor Jaeger (3.44.85).

En les dues primeres finals de relleus d'aquesta primera jornada, França va guanyar l'or al 4x100 lliure masculí, per davant dels Estats Units i Rússia, i va repetir la victòria dels últims Jocs Olímpics de Pequín. I en categoria femenina, els Estats Units es van emportar l'or a la final del 4x100 lliure, per davant d'Austràlia i Holanda.