Bárcenas sortint de l'Audiència Nacional, on va declarar pel "cas Gürtel". (Foto: EFE)
Bárcenas sortint de l'Audiència Nacional, on va declarar pel "cas Gürtel". (Foto: EFE)
Madrid

L'Audiència Nacional acorda mantenir Bárcenas a la presó davant del risc de fuga i d'ocultació de proves

L'Audiència Nacional ha acordat mantenir l'extresorer del PP a la presó després de considerar que "hi concorren tots els requisits per fer-ho". Els magistrats asseguren que els riscos de fuga i d'ocultació de proves són "seriosos, intensos i amb un alt grau de versemblança".

RedaccióActualitzat
Bárcenas continuarà pres a Soto del Real per l'elevat risc de fuga i d'ocultació de proves que hi ha. L'Audiència Nacional ha acordat mantenir l'extresorer del PP a la presó després de considerar que aquests riscos són "seriosos, intensos i amb un alt grau de versemblança".

La Secció Segona de la Sala Penal de l'Audiència Nacional ha pres aquesta decisió aquest dilluns amb relació a Luis Bárcenas perquè considera que "hi concorren tots els requisits per mantenir-lo a la presó", com són el risc de fuga, la possible destrucció o ocultació de proves i la reiteració delictiva.
 
En la sentència, els magistrats recorden que, a mesura que ha anat avançant la investigació sobre la participació de l'extresorer en la trama Gürtel, han aparegut nous delictes atribuïts a Bárcenas "que s'han anat coneixent fa poc perquè la falta de transparència per la qual s'ha regit la seva conducta ha impedit conèixer els seus actes, que van sortint a la llum lentament i inexorablement, segons avancen les actuacions".
Anar al contingut