Els simbòlics nusos de la PDE tornen als actes a les Terres de l'Ebre. (Foto: ACN)
Els simbòlics nusos de la PDE tornen als actes a les Terres de l'Ebre. (Foto: ACN)
Madrid

Aprovat el Pla de Conca de l'Ebre amb el vot contrari de la Generalitat, que veu en perill el futur del Delta

El govern veu en perill el futur del Delta perquè s'han prioritzat els criteris dels regants per damunt dels mediambientals. El ministeri assegura que no es pot incrementar el cabal ecològic al tram final del riu.

RedaccióActualitzat
El Consell Nacional de l'Aigua ha aprovat Pla de Conca de l'Ebre, que preveu ampliar els regadius en 450.000 hectàrees i destinar-hi, cada any, 11.000 hectòmetres cúbics d'aigua del riu. El pròxim pas serà la seva aprovació al Consell de Ministres, encara no se sap si abans de les vacances o després. El pla ha prosperat amb el vot contrari de la Generalitat perquè creu que posa en perill el futur del Delta.

A la sortida de la reunió, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Santi Vila, ha lamentat que hagin prevalgut els interessos dels regants per sobre dels mediambientals. Vila, però, confia a poder canviar el pla en la seva pròxima revisió.

La Plataforma en Defensa de l'Ebre creu que aquest pla és l'avantsala d'un nou Pla Hidrològic Nacional i ja ha convocat accions de protesta per aquest cap de setmana, que continuaran els pròxims mesos.

El pla s'ha aprovat per 72 vots a favor i 9 en contra, segons ha informat el Ministeri d'Agricultura, Alimentació i Medi Ambient. Segons aquesta institució, el règim de cabals ecològics que es fixa per al tram final de l'Ebre és "molt semblant" al del pla actual i "coherent" amb la realitat física del riu. En aquest sentit, ha considerat "incompatible" amb els recursos de la conca l'increment del cabal ecològic que reclamava la Generalitat.
Anar al contingut