La mesa del Parlament, reunida.
La mesa del Parlament, reunida.
Barcelona

El Parlament recusarà el president del TC en set processos pendents, entre els quals la Declaració de Sobirania

La vicepresidenta de la cambra, Anna Simó, ha anunciat que la mesa del Parlament ha aprovat iniciar els tràmits en set recursos diferents, els set que afecten la cambra i entre els quals hi ha el de la Declaració de Sobirania. Simó ha esgrimit "la més que sospitosa vinculació partidària" de Pérez de los Cobos com a arguments per prendre la decisió.

RedaccióActualitzat
En la mateixa línia que el govern, el Parlament de Catalunya ha decidit recusar el president del Tribunal Constitucional, Francisco Pérez de los Cobos. La vicepresidenta de la cambra, Anna Simó, ha anunciat que la mesa del Parlament ha aprovat iniciar els tràmits en set recursos diferents, els set que afecten la cambra i entre els quals hi ha el de la Declaració de Sobirania.

Simó ha esgrimit "la més que sospitosa vinculació partidària" de Pérez de los Cobos com a arguments per prendre una decisió que arriba l'endemà que el portaveu del govern, Francesc Homs, anunciés que farien exactament el mateix, en aquest cas, però, en 24 procediments en curs al Constitucional. Tot plegat, després que es fes públic que el màxim responsable de l'alt tribunal havia estat militant del Partit Popular.

A banda de la Declaració de Sobirania, el Parlament té pendents al Constitucional altres recursos, com els que afecten la llei d'educació de Catalunya, la prohibició de fer corrides de toros o la llei del cinema català.

La mesa del Parlament, amb majoria de CiU i ERC, també ha decidit no convocar la Junta de Portaveus extraordinària que demanava PSC, PP, ICV-EUiA, C's i la CUP per demanar les compareixences en la Cambra per la privatització d'Aigües Ter Llobregat dels consellers Andreu Mas-Colell i Santi Vila.
Anar al contingut