Cigarretes electròniques.
La Generalitat s'oposa al decret que permet a les farmàcies vendre cigarretes electròniques
Barcelona

Els metges aconsellen prohibir les cigarretes electròniques als centres sanitaris

Els metges recomanen la prohibició de les cigarretes electròniques als centres sanitaris perquè se'n desconeixen els efectes nocius. La Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum i la Xarxa d'Atenció Primària Sense Fum aposten perquè es regulin aquests productes tal com passa amb les cigarretes normals.

RedaccióActualitzat
La legislació que s'aplica al tabac també s'hauria d'adoptar en el cas de les cigarretes electròniques. Això és el que pensen els metges catalans, que volen que es prohibeixi fumar amb aquestes cigarretes a l'interior dels edificis públics i establiments. De moment, però, demanen que es prohibeixi als centres de salut.

La Xarxa Catalana d'Hospitals Sense Fum i la Xarxa d'Atenció Primària Sense Fum, amb el suport de l'Agència de Salut Pública de Catalunya, subratllen que no s'ha demostrat que les cigarretes electròniques serveixin per deixar de fumar i, a més, es desconeixen els efectes secundaris dels vapors que s'inhalen. Joan Lozano, membre de la comissió tècnica de la Xarxa d'Atenció Primària Sense Fum, explica: "No hi ha evidència de la seguretat en el seu ús, no hi ha evidència dels efectes del vapor que surt d'aquests ginys. Per tant, no sabem, per falta d'aquesta regulació, quins components hi ha dintre d'aquest líquid que es vaporitza a través d'aquest sistema electrònic".

Per tot plegat, els metges reclamen que s'apliqui la mateixa normativa que per al tabac. Els sanitaris només poden fer aquesta recomanació als centres de salut, però esperen que s'hi sumin altres col·lectius i que finalment s'inclogui en la llei que regula el tabac.
Anar al contingut