Portada d'un diari digital donant la notícia de l'indult.
Els socialistes denuncien que ha causat "una gran alarma i indignació al país veí i també a Espanya".
Rabat

Un pederasta espanyol condemnat a 30 anys, alliberat al Marroc després de ser indultat pel rei

El rei Mohammed VI ha indultat 48 presos espanyols, segons diu la Casa de Rei, a petició del rei Joan Carles. Entre ells hi ha un mestre jubilat que va ser condemnat a 30 anys de presó per abusar d'onze menors. La premsa marroquina critica la decisió. S'han organitzat mobilitzacions per evitar que l'home surti del país.

RedaccióActualitzat
Indignació al Marroc per la inclusió d'un pederasta en la llista de 48 presoners espanyols indultats pel rei Mohammed VI. La premsa marroquina ha destapat l'afer. L'home és Daniel Fino Galván, un jubilat condemnat el 2011 a 30 anys de presó per abusar d'onze menors. Mestre de professió, vivia a la ciutat marroquina de Kenitra des del 2005. Va ser detingut al desembre del 2010 després que li trobessin un CD i dos USB amb vídeos i fotografies en què se'l veia abusant de menors dels dos sexes.

A banda de la pena de presó, Fino Galván va haver d'indemnitzar amb 4.400 euros sis de les víctimes. La seva condemna va ser confirmada pel Tribunal de Cassació i va ser la més dura sobre un delicte de pederàstia al Marroc.

Mohamed VI ha aprovat els indults a petició del rei Joan Carles, segons ha confirmat la Casa del Rei marroquina. El govern espanyol assegura que desconeixia que estigues inclòs el pederasta i descarrega totes les responsabilitats en l'administració marroquina. El ministre de Justícia marroquí ha assegurat que l'home "ha estat expulsat i se li ha prohibit tornar a entrar al país".

L'advocat de Daniel Fino Galván ha confirmat que va ser posat en llibertat dimarts i que aquest dijous ha anat al consolat espanyol a Rabat per tramitar la seva documentació. En saber-se la notícia, la indignació ha corregut per les xarxes socials. A través de Facebook, s'ha organitzat una manifestació aquest divendres davant del Parlament per evitar que surti del país. Les adhesions superaven les 3.000.
Anar al contingut