Diversos vehicles esperen a passar els controls d'entrada i sortida al Penyal.
Diversos vehicles esperen a passar els controls d'entrada i sortida al Penyal.
Londres

Cameron, "seriosament preocupat" per l'anunci espanyol d'una taxa per entrar o sortir de Gibraltar

l govern britànic està especialment preocupat per la possibilitat que Madrid fixi una taxa de 50 euros per entrar o per sortir de Gibraltar, i està en "contacte estret" amb el govern espanyol per esbrinar què hi ha del cert ja que, fins ara, asseguren que no els han comunicat res.

RedaccióActualitzat
El primer ministre britànic, David Cameron, està "seriosament preocupat" pels últims esdeveniments a Gibraltar. En aquests termes s'ha expressat un portaveu de Downing Street arran de l'anunci del govern espanyol que prepara un paquet de mesures en relació amb el Penyal. El govern britànic està especialment preocupat per la possibilitat que Madrid fixi una taxa de 50 euros per entrar o per sortir de Gibraltar, i està en "contacte estret" amb el govern espanyol per esbrinar què hi ha del cert, ja que fins ara asseguren que no els han comunicat res.

El què sí que s'ha comunicat, i públicament, és que la preocupació del primer ministre britànic és compartida pel govern espanyol. El secretari d'Estat d'Afers Exteriors espanyol, Gonzalo de Benito, assegura que l'executiu de Rajoy també està preocupat "per la política de fets consumats" de Gibraltar.

Després de les declaracions tant del ministre d'Afers Exteriors espanyol, José Manuel García Margallo, com del govern de Gibraltar han anat pujant de to les últimes hores, la Comissió Europea també s'ha volgut pronunciar, i ho ha fet per recordar a Espanya que les mesures a les fronteres han de ser proporcionades. Un avís, que De Benito ha contrarestat assegurant que ja ho són, de proporcionades; i que "responen a la normativa de la UE".

L'origen del conflicte són setanta blocs de formigó. El Penyal els ha col·locat al mar per protegir, segons diu, la biodiversitat, però el cas és que els pescadors espanyols asseguren que els impedeixen feinejar. Les conseqüències de tot plegat les han pagat, de moment, les persones que habitualment travessen la frontera, que s'han trobat, l'última setmana, cues quilomètriques arran de l'enduriment dels controls espanyols.
Anar al contingut