Tòquio

Fukushima vessa cada dia 300 tones d'aigua radioactiva al mar

El govern japonès ha anunciat que ajudarà econòmicament TEPCO a contenir les fuites d'aigua radioactiva de la planta.

RedaccióActualitzat
El govern japonès ha informat que l'accidentada central nuclear de Fukushima, epicentre de la crisi atòmica, vessa cada dia prop de 300 tones d'aigua radioactiva al mar.

La xifra s'ha donat a conèixer després que la gestora de la planta, TEPCO (Tokyo Electric Power), es va mostrar preocupada per l'acumulació d'aigua altament contaminada als soterranis dels reactors, que s'incrementa a diari per la filtració subterrània provinent de les zones adjacents.

El govern japonès ha anunciat que ajudarà econòmicament TEPCO a contenir les fuites d'aigua radioactiva de la planta. Segons fonts de l'executiu nipó, el procés que es vol dur a terme és congelar la terra al voltant de tot el recinte per bloquejar la sortida de l'aigua.

Però per mirar de tranquil·litzar la població, ha assegurat que la major part de l'aigua contaminada vessada al mar es limita a les zones properes a la central i que el port es troba aïllat del mar obert per diverses esculleres i dics que protegeixen la planta.

Fins ara TEPCO ja ha rebut més de 23.000 milions d'euros del govern per cobrir els costos del desmantellament de la central o d'indemnitzar els afectats, però seria la primera vegada que li arriben per contenir les fuites radioactives de la central.

Després de l'accident nuclear de Fukushima d'ara fa dos anys, la pitjor catàstrofe nuclear des de Txernòbil, el 1986, prop de 3.500 treballadors lluiten diàriament a la central japonesa per donar per superada la crisi atòmica, una tasca que es creu que es prolongarà almenys durant els pròxims 30 o 40 anys.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut