Londres

Cameron telefona a Rajoy per traslladar-li la seva "gran preocupació" per les tensions a Gibraltar

El primer ministre britànic, David Cameron, ha telefonat al president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per traslladar-li la seva "gran preocupació" per les tensions a la frontera amb Gibraltar, segons ha informat l'agència Reuters, citant Downing Street.

RedaccióActualitzat
El primer ministre britànic, David Cameron, ha telefonat el president del govern espanyol, Mariano Rajoy, per traslladar-li la seva "gran preocupació" per les tensions a la frontera amb Gibraltar, segons ha informat l'agència Reuters, citant Downing Street.

Rajoy ha dit a Cameron, que les relacions entre entre els dos països i els conflictes s'han de resoldre amb "honestedat" i li ha dit que les ultimes accions unilaterals de Gibraltar són "inacceptables".

En un comunicat, el govern espanyol ha informat que Rajoy i Cameron han parlat durant deu minuts a iniciativa del primer ministre britànic.

En una piulada al seu Twitter, Cameron ha qualificat la conversa de constructiva.
Rubalcaba dóna suport a Rajoy, però reclama més diplomàcia
 
El secretari general del PSOE, Alfredo Pérez Rubalcaba, ha deixat clar que els socialistes sempre estaran amb el govern espanyol, després que el portaveu adjunt del PP al Congrés, Rafael Hernando, els acusés de tenir una actitud "lamentable" davant l'"agressió" del govern de Gibraltar.
 
El líder socialista ha afirmat que la posició del PSOE "ha estat clara des del primer moment" i que l'executiu de Mariano Rajoy pot comptar amb el seu suport i "tota la col·laboració" necessària perquè es tracta d'una qüestió d'estat. Però, malgrat afirmar que les autoritats del penyal han comès "un error darrere l'altre", ha reclamat que el govern espanyol té l'obligació de corregir la seva actuació.
 
Segons Rubalcaba, hi ha actituds que no ajuden a solucionar els conflictes, entre les quals ha assenyalat "els excessos verbals" del ministre d'Afers Exteriors, José Manuel García-Margallo, de qui ha dit que "s'oblida de la diplomàcia i les coses empitjoren".
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut