Josep Maria Pelegrí en una imatge d'arxiu.
Josep Maria Pelegrí en una imatge d'arxiu.
Barcelona

UDC demana a l'ANC que la cadena humana sigui pel dret a decidir i no pas per la independència

En una carta a l'Assemblea Nacional Catalana, el secretari general d'UDC, Josep Maria Pelegrí, demana que s'inclogui el dret a decidir perquè és una reivindicació molt més àmplia i consensuada. "La reivindicació de la independència, tot i ser legítima i desitjada per molts ciutadans, no deixa de ser una de les diferents opcions possibles", afegeix.

RedaccióActualitzat
Unió Democràtica de Catalunya (UDC) ha demanat a l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) que la cadena humana de la Diada sigui pel dret a decidir i no pas per la independència.

La petició l'ha feta Josep Maria Pelegrí, secretari general d'UDC, a través d'una carta dirigida a l'ANC. Pelegrí alerta que partits que van votar a favor del dret a decidir al Parlament podrien quedar fora de la cadena humana i que són imprescindibles per l'èxit de qualsevol acció futura. "La reivindicació de la independència, tot i ser legítima i desitjada per molts ciutadans, no deixa de ser una de les diferents opcions possibles i, per això mateix, podria deixar fora d'aquesta impressionant manifestació, fora d'aquesta cadena, algunes de les altres adhesions que sí comporta el dret a decidir".

El dirigent democratacristià entén que aquest Onze de Setembre "el gran èxit del país seria demostrar la seva unitat davant el dret a decidir, el que permetria comptar amb adhesions de formacions polítiques que hi han votat a favor en el nostre Parlament; formacions polítiques catalanistes i imprescindibles per a l'èxit de qualsevol actuació futura al nostre país".

Així, UDC creu "bo i aconsellable" obrir el lema de la cadena humana i que inclogui el dret a decidir "que és el que ens uneix a tots i el que en aquests moments volem que ens sigui reconegut". "Si aquest dret ha aconseguit forjar la unitat de les forces catalanistes, creiem que ara seria el moment de poder exhibir al món, sense fissures, sense esquerdes, la immensa força d'aquesta unitat, la immensa força d'una Catalunya unida que reivindica el seu dret", conclou Pelegrí.
ESPECIALS RELACIONATS
Anar al contingut