El banc que no es va llegir la lletra petita

Un ciutadà rus demanda el banc Tinkoff Credit Systems per no complir els termes del contracte d'una targeta de crèdit. El client va modificar-ne les condicions amb l'ordinador fins a fer-los increïblement favorables al propietari de la targeta, i el banc va acceptar-les sense llegir-se-les.

RedaccióActualitzat
Una targeta de crèdit amb una taxa d'interès del 0%, sense cap comissió i sense límit de crèdit. Si mai el banc no compleix les condicions del contracte, el client rep una compensació de tres milions de rubles (68.400 euros) i, si pretén cancel·lar-lo, ha de pagar una indemnització de sis milions (més de 136.000 euros). Poden semblar unes condicions irreals per a una targeta de crèdit i, de fet, ho serien si no fos que el ciutadà rus Dmitri Argarkov, de 42 anys, va aconseguir fer-les realitat aprofitant-se de la poca atenció del seu banc.

Segons informen aquest divendres diversos mitjans, Aragarkov va rebre a casa seva una carta del banc Tinkoff Credit Systems. Les condicions del contracte que li oferien no van fer-li el pes, però, en comptes de llençar-lo, va escanejar-lo i, amb l'ordinador, va canviar-ne els termes fins a fer-los increïblement favorables al client. Va enviar el contracte a Tinkoff que, sorprenentment, va acceptar les condicions sense llegir-ne la lletra petita, i va enviar-li una targeta de crèdit a Argarkov.

A causa dels pagaments endarrerits, el banc va intentar tancar el compte d'Argarkov reclamant-li més de mil euros per càrrecs i comissions que no apareixen en la versió del contracte creada pel client. Aquesta setmana, un jutge rus ha desestimat la demanda del banc i ha donat la raó a Argarkov, que només ha de pagar 433 euros en concepte de saldo pendent. "Van dir el que normalment diuen els prestataris als judicis: 'No ho vam llegir'", va declarar l'advocat d'Argarkov, Dmitri Mikhalevitx, segons el diari Russia Today.

Mentre el client demana que Tinkoff li pagui més de mig milió d'euros per trencar l'acord, el banc no dóna la batalla per perduda. El fundador del banc, Oleg Tinkov, ha tuitejat aquest dijous que els advocats del banc "pensen que no aconseguirà els 24 milions (de rubles), sinó quatre anys de presó per frau. Ara és una qüestió de principis per a Tinkoff".
Anar al contingut